Jump to content

tužba Medjunarodnom sudu za ljudska prava


anonimno

Preporučene objave

S obzirom da ne mogu naći odvjetnika koji bi preuzeo ove radnje, molim Vas za malu pomoć.Morat ću sama ispunit taj zahtjev prema navedenom sudu, ali još nisam sigurna u neke detalje. Naime, zbog nepoštivanja hrvatske pravomoćne i ovršne presude, moram tužiti Njemačku. Malo je rijedak slučaj, ali je slučaj. Naime, prema Konvenciji UNa iz 1956. god., objašnjeno je postupanje u svezi naplate uzdržavanja djeteta u inozemstvu.

Kako sam već o tome pisala, ne bih ponovo dužila, već samo kratko razjasnila. Nijemci su zaprimili naše presude, nakon čega su na njihovom sudu donijeli presude kojima potvrđuju presude hrvatskog suda. To je bilo još prije nekoliko godina.

Nisu ništa posebno učinili, nego od dana primitka zahtjeva za izvršenje hrvatske presude, dakle od 1996., do danas 2006. - punih 10 godina, sada me obavješćuju da je dužnik proglasio redovni stečaj.

Molim Vas da me savjetujete makar koje protokole da navedem u zahtjevu. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o pravičnom i učinkovitom sudskom postupku.. Tu se primjenjuju čl. 13. u vezi sa čl. 6. Europske konvencije o ljudskim pravima.

 

Preporučam da pogledate u tom smislu slučaj Philis v. Greece od 27. kolovoza 1991. Nije vezan uz ono što Vi pitate, ali možete vidjeti kako sud u Strasbourgu razmatra pitanje razumnog roka. Pretražite bazu odluka Europskog suda za ljudska prava na web stranici www.echr.coe.int, do koje ćete doći ako odete na link "Case law" i kliknete na link baze s oznakom "HUDOC".

 

Ne mogu razlučiti je li Njemačka ratificirala Protokol 12 ili ne, s obzirom da ne razumijem Njemački. Čini mi se da je ona uz Konvenciju ratificirala samo Protokol 1, 4, 6 i 7. Ako razumijete Njemački, možete isto preko početne stranice suda, samo pomoću linka "Basic texts" naći popis zemalja koje su ratificirale Konvenciju i tamo imate link za Njemačku.

 

U svakom slučaju Vam preporučam da za ovo nađete odvjetnika koji ima iskustva ili barem teoretskog znanja o procesima pred Europskim sudom za ljudska prava jednako kao i da razumije sadržaj Konvencije i prava koja se mogu primijeniti na Vaš slučaj. Najbolje bi bilo kada bi taj odvjetnik poznavao i Njemačko zakonodavstvo. Inače, teško da će Vam tužba, s obzirom na opseg pravne infomiranosti koju trebate imati, proći već kod provjere proceduralne ispravnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija