Jump to content

Kada postoji obveza suca da prijavi kazneno djelo?


Mak

Preporučene objave

U građanskoj parnici izvođenjem dokaznih radnji, jasno je vidljivo da je učinjeno više djela koja su protivna odredbama Kaznenog zakona, i to kaznenim djelima protiv života i tijela.

 

Ako je to jasno vidljivo, da li je raspravni sudac dužan saznanje o tim kaznenim djelima prijaviti i proslijediti po službenoj dužnosti općinskom državnom odvjetništvu, radi istražnjih radnji utvrđivanja kaznenih djela

 

Zahvaljujem na pravnoj pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Štovani

Zahvaljujemo na odgovoru, iako sudac koja vodi naš spor nije tog mišljenja, i odbacio je prijedlog našeg pravnog zastupnika da se predmet uputi državnom odvjetništvu radi istražnih radnji utvrđivanja zbog osnovanih sumnji u postojanje kaznenih djela, a koje su u predmetu višekratno dokazane, iako se predmet eksplicite ne bavi kaznenom odgovornošću jer se radi kao što smo naveli o građanskoj parnici

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela čini ona osoba koja prijavi bilo pisano, komunikacijskim sredstvom ili usmeno neku osobu da je počinila kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti iako zna da ta osoba nije počinila djelo. Isto djelo čini i onaj tko prijavi da je počinjeno kazneno djelo (dakle ne i određenu osobu da ga je počinila), iako zna da to nije istina, a radi se o kaznenom djelu za koje pokretanje kaznenog postupka nije prepušteno privatnoj tužbi ili se postupak ne vodi povodom prijedloga, ili tko sebe prijavi kao počinitelja takvog djela a to nije istina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija