Jump to content

novi zakon o radu


kobacs

Preporučene objave

kobacs je napisao:

Poštovani,

 

da li se odredba novog zakona o radu o maximalnom trajanju ugovora o radu na određeno vrijeme do 3 godine, neovisno da li se radi na istim ili različitim poslovima, odnosi samo na ugovore koji se sklapaju nakon stupanja na snagu novog zakona ili i na one sklopljene po starom zakonu?

 

kobasc pozzzzz,

ono što pitate Zakon o radu regulira čl. 10.st.2 je čl. 15.st.2. "starog" Zakona o radu i razlikuje se samo po tome što novi zakon određuje zapreku zasnivanja radnog odnosa po ugovoru o radu na određeno vrijeme bez obzira dali se radi o produljenju ugovora za različite ili iste poslove na kojima radnik radi( novi Zakon uopće ne spominje "istovrsne" poslove što će reći da se čl.odnosi na sve poslove). Pošto je donešen novi zakon naravno svi produžeci ugovora trebaju ići po novom zakonu.

Na vaše pitanje jesu li stari ugovori koji su podložni važeći i da li treba raditi nove,ne vidim razlog zašto bi se mjenjali s obzirom da će i onako isteći.Ili...možda biste se trebali informitari kod Inspektorata za radne odnose RH. To bi bilo dobro. Pa nas izvjestite. Ili se možda javi neko od naših profesionalaca....... :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija