Jump to content

Preuzimanje duga prema Vip-u - hitno


vipka

Preporučene objave

Imam pitanje.

Prije godinu dana, prijateljica je preko mene uzela pretplatu, na moje ime, jer zbog određenih razloga nije mogla na svoje. Računi su stizali na moju adresu, ja sam ih joj prosljeđivala, sve je uredno plaćano. Međutim, dobila je ogroman račun. Netko se spojio, zvani su nekakvi čudni brojevi itd.... Prekinuli smo pretplatu, poslala je žalbu, račun nije htjela platiti...to je prebačeno inkaso servisu...oni su taj dug uduplali...

SAda je to završilo na sudu, ali sam pozvana ja na ročište jer je ugovor bio na moje ime!

Nas sada zanima da li postoji kakav način da se taj dug prebaci na nju, kod javnog bilježnika ili nešto tako. Jer ja nju ne mogu povesti samo tako na ročište, a pretpostavljam da se može nešto napraviti.

Molim vas lijepo, ako mi netko može odogovoriti i pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U principu bi sporazum trebao biti napravljen sa davaocem usluge, medjutim, oni vjerovatno neće pristati da nepotrebno vode još jedan postupak.

Vi možete napraviti sporazum o pristupanju dugu i preuzimanju duga kojim će se Vaša prijateljica obvezati da pristupa dugu i preuzima cjelokupni dug sa redvonim, zateznim kamatama, (možda i procesnom kamatom ako to davalac usluge predloži) i troškovima postupka,predloži sudsko poravnanje na samom ročištu, te prema svojim mogućnostima predložiti na sudu način otplate duga u cjelosti u odredjenom broju mjesecnih obroka.

U tom sudskom poravnanju Vi ćete ipak morati prihvatiti obvezu da isplatite cjelokupni dug na način utvrdjen sporazumom ukoliko to iz bilo kojeg razloga ne učini Vaša prijateljica.

Davalac usluge će ( praksa) vjerovatno prihvatiti takav sporazum.

Mislim da je nepotrebno da trošite novce na javnog bilježnika ( neizvjesno je da li će povjerilac - davaoc usluge to prihvatiti) jer sve ovo trebate predložiti i eventualni sporazum zaključiti na ročištu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija