Jump to content

Molim hitan odgovor!!!


vanja1

Preporučene objave

Suprug se trenutno nalazi na izd.kazne u Remetincu. Osuđen je na 2 god. 173.2. U pritvoru je proveo 7 mj. u karanteni 1 mj...da ne duljim ostalo mu je još 14 mj. Da li on ima pravo s obzirom da je prošla 1/3 kazne tražiti premještaj u Vukomerec?U Remetincu je katastrofalno.

Napominjem da je prvi put osuđen,sam se javio na izd.kazne

Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vanja1 je napisao:

Suprug se trenutno nalazi na izd.kazne u Remetincu. Osuđen je na 2 god. 173.2. U pritvoru je proveo 7 mj. u karanteni 1 mj...da ne duljim ostalo mu je još 14 mj. Da li on ima pravo s obzirom da je prošla 1/3 kazne tražiti premještaj u Vukomerec?U Remetincu je katastrofalno.

Napominjem da je prvi put osuđen,sam se javio na izd.kazne

Puno hvala

neka se obrati zatvorskom referentu i razgovara s njim o tome.naposljetku,neka podnese zahtjev za premještaj.u najgorem slučaju,ostaje gdje je.

www.zakon.hr/,potražiti u lijevom prozoru zakon o izdržavanju kazne zatvora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vanja1 je napisao:

Tamo vam je premija uopće doći do referenta.Strašno su pretrpani.Mogu li ja kao njegova supruga pisati za premještaj?

Kome se to piše? Trebam li pisati i sudcu izvršenja? Ako odbiju nakon koliko vremena se može ponovno tražiti?

referent po zakonu mora pozvati zatvorenika na razgovor, ukoliko to isti zatraži!prilikom posjete podnesite pritužbu upravitelju.inzistirajte na urudžbenom uredu kako bi imali primjerak koji je ovjeren da je zaprimljen.umjesto supruga bi smjeli pisati premještaj,tako je bilo u praksi kada sam ja....no,nazovite županijski sud i tražite suca izvršenja, kažite mu namjeru i razloge.ukoliko smijete podnijeti zahtjev umjesto supruga,preporučljivo je da ne dajete papirček remetincu,nego ga osobno odnesite u upravu za zatvorski sustav u petrinjskoj.i svakako ne zaboravite urudžbeni.u moje vrijeme ponovno podnošenje,nakon što ste odbijeni,je bilo 3mj.no,neznam kako je sad.

nemate što izgubiti.napravite se ludi i napišite premještaj.odnesite ga na urudžbeni u upravu za zatvorski sustav i kažite da bi podnijeli zahtjev za premještaj svoga supruga.oni su glavni i odlučuju o svemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vanja1 je napisao:

Da podnesem pritužbu za što? Da li ču njemu nešto pogoršati sa tim? U čemu mi može pomoći ili odmoći sudac izvršenja?

pritužbu zbog referenta koji ga ignorira,naravno ukoliko ga je zvao.minimalno dva puta tjedno,referent mora doći na odjel i razgovarati s zatvorenicima koji su mu pisali.opravdanje o prenatrpanosti neka objese mačku o rep.da čete mu pogoršati,gospođo mislim da mu nemože biti gore nego što je!

sudac izvršenja će vam dati najbolji savjet i uputiti vas.

jeste li pročitali zikz (zakon o izvršenju kazne zatvora)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vanja1 je napisao:

Jesam,pročitala sam. Što vi mislite da li je bolje da to radim sama ili preko odvjetnika? Puno,puno hvala

ponajprije,neka suprug napiše premještaj.ukoliko nezna,u remetincu postoji pravnik.neka se prijavi za razgovor kako bi mu pomogao sastaviti zahtjev.isto tako "prekaljeni" robijaši koji su služili malo duže, te su sad pri kraju "karijere",su premješteni u remetinac.kada ide na šetnju neka pita nekog od tih isluženih zatvorenika da mu pomognu napisati zahtjev.platit će kutiju,dvije cigareta,i siguran sam da će ga naći.zakon mu mora biti dostupan (zikz),kao i kučni red.ukoliko vam suprug nezna napisati i ne nađe nikog tko bi mu pomogao,onda pišite vi.no,prije nego što napišete posjetite suca izvršenja i zamolite ga da vam pomogne i u kratkim crtama skicira kako se zahtjev mora podnijeti, kako bi bila zadovoljena zakonska forma.za kraj ostavite odvjetnika.zašto!odvjetnici pišu pravnim jezikom koji se uvelike razlikuje od jezika vašeg supruga ili vas.osim toga,uzet će vam novac.

 

nekoliko korisnih savjeta prilikom pisanja zahtjeva.

nemojte ni pomisliti pravdati kazneno djelo!,već pokajanje.izostavite uvjete poput hrane,higijenskih uvjeta,policijskog postupanja,kršenja vaših prava zajamčenih zikzom i kućnim redom,cimera

(pedofili,nekrofili,silovatelji,ubojice...ovaj se ne pere,ovaj ne pušta vodu...međusobno maltretiranje,međusobne krađe...),zašto?kako reče pisac:zatvor nije mjesto za čovjeka.prema tome,svrha zatvora i je da prođete kroza sve to. ono što je bitno navesti u zahtjevu, da nema stegovnih postupaka,da je prihvatio posao koji mu je predložen.

usmjerite se na sebe, svoje misli i kazneno djelo koje ste počinili.zdravlje,ukoliko vam suprug ima problema, obiteljske prilike (supruga,samohrani otac,bolesna majka,posao,socijalne prilike...itd). :palac:

 

sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vanja1 je napisao:

A ako tražim premještaj u Vukomerec dali trebam to tražiti od uprave za zat.sustav ili od ravnatelja u Remetincu,jer valjda vukomerec spada isto pod Remetinec ili je bolje da tražim premještaj u neku kaznionicu?

ravnatelj će pomoći ako vam podrži supruga.međutim,uprava za zatvorski sustav je glavni urednik.

možda će vam zvučati bedasto i šašavo,ako može u lepoglavu neka samo potpiše i bježi odatle.mali zatvori, s nekoliko baraba,čine pakao.

ako vi pišete zahtjev,poslušajte savjet suca izvršenja i ne predajte ništa bez urudžbenog.fotokopirajte si primjerak i tražite pečat o zaprimljenom zahtjevu.predati samo upravi za zatvorski sustav.ukoliko to više nije u praksi,uputit će vas.ne brinite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vanja1 je napisao:

Mislite li da ima ikakve šanse za premještaj jer je tek u utorak premješten iz karantene na pravomoćni odjel?

u karanteni se i boravi 30 dana.morao je van jer dolaze novi.ako su ga premjestili na pravomoćni odjel znači da nije bio u planu ni za lepoglavu,ni turopolje,ni vukomerac..već su ga zadržali.

nemate što izgubiti jer ako sada pišete premještaj i ne prođete,a imate pravo podnijeti novi zahtjev za 3mj,nakon proteka ovog roka biti čete bliži 2/3 izdržane kazne što povečava razlog za premještajem.da se razumijemo,moja je pretpostavka da sa sadašnjim zahtjevom neće proći.veća mogučnost je nakon izdržane 2/3 kazne kada po penologiji započinje resocijalizacija,odnosno dodir s vanjskim svijetom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vanja1 je napisao:

Samo još jedno pitanje.Da li je to sigurno da ako ga sada odbiju za premješaj ima pravo tražiti ponovno za 3 mjeseca?

nije sigurno,no u moje vrijeme je bilo svaka tri mjeseca.to uvelike ovisi i od toga koliko ste izdržali kaznu,u kojoj ste kaznionici (zatvoreni tip,poluotvoreni tip i otvoreni tip),i naposljetku koje djelo je po srijedi.

po zikzu je svakih 6mj. (glava dvadeset i dva),ali to se odnosi na zatvor,odnosno upravitelja.oni zatvorenici koji su izigrani od strane kaznionice (da vam ne pišem što se iza toga krije..),isti svojevoljno pišu na adresu uprave za zatvorski sustav, koji mora rješiti zahtjev.

nazovite remetinac i pokušajte doći do upravitelja ili referenta.

u protivnom,nazovite upravu za zatvorski sustav i pitajte,ili još bolje, otiđite u upravu i zatražite odgovor.

ako je 6mj.sami odlučite kada bi podnijeli zahtjev.izračunajte,koliko je u zatvoru,koliko mu je ostalo,i koliko će mu ostati ukoliko dobije odbijenicu,odnosno kad će moći ponovno podnijeti isti zahtjev, i koliki je preostali dio kazne.ovo se odnosi na vašu samoinicijativnu odluku,odnosno bez konzultacija s referentom,njegovim stručnim timom kao i upraviteljem.

većina zatvorenika čeka odobrenje referenta jer je on zadužen za razloge (da li je vrijeme za premještaj,odnosno ako nije-zašto,ako je-zašto).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija