Jump to content

pomoć kod natječaja za radno mjesto


tiama

Preporučene objave

Ne znam da li je ovo pravo mjesto gdje mogu izložiti svoj problem?

Prijatelj se natječe za radno mjesto u gradskoj upravi gdje kao uvjet osim stručne spreme traže i godinu dana radnog staža. Što se tiće stručne spreme, stvarno je kvalificiran. Ima i puno radnog iskustva, ali na radnom mjestu u obiteljskom obrtu gdje nije prijavljen (što kad se radi o obiteljskom obrtu i ne mora) i kao student (preko student servisa). Nazvali su ga i rekli da nije bitno iskustvo već radni staž (u lokalnim novinama se već duže špekulira o osobi kojoj su namjenili to radno mjesto)?!

Ima li netko nekakav savjet? On traži samo mogućnost da pristupi testiranju. Tko propisuje uvjete natječaja u ovakvim institucijama i da li ih je moguće mijenjati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nek napiše u molbi:

 

" radim na crno već duže vremena i imam ne samo potrebno obrazovanje već i potreban radni staž, samo eto nisam se morao prijaviti u radni odnos iako sam radio najmanje 40 sati tjedno i više, a nisam se prijavo kako vlasnik obrta (moj tata) ne bi morao plaćati poreze i doprinose jer smo se tako i dogovorili da mi može davati više love koje je ušparao na tome, i zato Vam ne mogu dokazati da zapravo radim već par godina. I sad nakon toga želja mi je raditi u državnoj upravi (lokalnoj samoupravi) tak da mi dalje država plaća (svi koji ovo čitaju) sve kaj mi treba plaćati, a tata će na moje mjesto "zaposliti" moju sestru isto tak kak je zaposio i mene, al sam čuo da je ovaj natječaj namješten pa ni ne gajim nekakve nade da bi to prošlo jer zapravo nemam ni uvjete propisane natječajem. Ali usprkos svega uvjeravam vas da sam sposoban i stvarno kvalificiran za obavljanje tog posla"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija