Jump to content

Iznajmljivanje stana strancima


mate27

Preporučene objave

Trebam iznajmiti stan radnicima iz Bosne koji rade za Hrvatsku firmu. Oni su uredno prijavljeni na firmu imaju radne dozvole i sve je OK. Interesira me da li je bolje iznajmiti stan firmi ili pojedincima (njih 7)? Još me interesira kad prijavim poreznoj upravi iznajmljivanje stana cifra oko 3500kn s troškovima režija, koliko bi morao plaćati poreza na to.

 

Hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poduzećima je u interesu da jednim računom plate sve troškove stanovanja.

 

Na sve njihove uplate vam slijedi porez (možda u dvije stope) i prirez, za točne informacije najbolje je posjetiti poreznu ispostavu.

 

Na režije za troškove njihovog stanovanja (struju i ostalo) platit će te 23% poreza + i na to porez na imovinu + prirez, što vam se nikako ne isplati.

 

Dakle, potrebno je u ugovoru navesti troškove stanovanja, ali da se oni plaćaju direktnom uplatom najmodavcu i to po cjeniku pružatelja tih usluga (HEP, odvoz otpada, kominalna naknada i sl.) Takva zasebna stavka ne ulazi u oporezivi dio niti to zanima poreznike, ali ta stavka radi vaše sigurnosti mora biti taksativno navedena u ugovoru o najmu.

 

Sa kim potpisati ugovor? Sa onim kome više vjerujete.

 

Preporučam vam da u nadležnoj policijskoj postaji se raspitate o prijavi i odjavi dolaska tih stranaca jer postoje obveze pružatelja usluga u Zakonu o strancima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija