Jump to content

Trajanje pritvora


anonimno

Preporučene objave

Zbog neodazivanja na sudski poziv raspisana je tjeralica za mojim bratom, nađen je i odveden je u pritvor. U pritvoru doznaje je je sudac na godišnjem i da će zakazati raspravu kad se vrati. Dodjeljen mu je odvjetnik po službenoj dužnosti. Sudac se vraća tek nakon tjedan dana a odvjetnik ga kontaktira tek nakon mog telefonskog kontakta (ime sam dobila od brata kod posjete a broj sam našla preko odvjetničke komore) i izjavljuje da nije dobio nikakvu obavijest o postavljanju po službenoj dužnosti. Nakon toga zovem odvjetnika da saznam za kad je rsprava zakazana ali do dana današnjeg on poziv za raspravu još nije dobio. Od dana kada mi je brat priveden prošlo je 17 dana i on je još uvijek u pritvoru. Da li je moguće da sudac toliko dugo ne zakazuje raspravu i da moj brat sve to vrijeme mora provesti u pritvoru ? Molim Vas nekakvu pomoć !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije imao sreće ! Otišao mu je sudac a izgleda i odvjetnik na skijanje. Mogao je i sam uložiti žalbu na pritvor ako smatra da je neosnovan. Pritvor traje 30 dana te će se vjerojatno u tom roku održati rasprava a pritvor se može i produžiti. .

 

Sud ne određuje pritvor ako se ne odazove jedan put, nego tek nekoliko puta i prije toga pokušava dovođenje po policiji. Tek ako to ne uspije ide se na pritvor. Mogla sui otići do suca po potvrdu za posjetu i pitat ga kad će se zakazati rasprava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dok su njega drugi čekali, nikome ništa...

kako niste onda na njega utjecali da se javi i riješi problem sa sudom koji ima, a ne da se mora angažirati cijeli aparat kako bi se osigurala njegova prisutnost na raspravi..

po meni sasvim opravdano malo otezati..neka se sada on "kiseli" i bude u neizvjesnosti..do njegova pritvaranja kiselio se sudski spis i odugovlačio postupak..pa tako onda krenu priče kako je pravosuđe ovako pa onako...

imajte na umu da je pritvor krajnja mjera, što znači da je sud ispucao sve druge mogućnosti da brata uspije upoznati i uživo, a ne samo preko papira..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija