Jump to content

Privatna tužba


dj_Dejan

Preporučene objave

  • 1 mjesec kasnije...
  • 3 godina kasnije...

Privatna tužba je pojam iz kaznenog prava a u vašem slučaju nema kaznenog djela ( jer ste sami pristali biti jamac ) već se radi o naknadi za isplaćeni kredit u ime drugoga a to je situacija koje tretira obvezno pravo pa naknadu štete tražite u ( samo ) Tužbi radi isplate ( regresa ) u građanskom postupku , pozovite se na Zakon o obveznim odnosima, ukratko pojasnite situaciju i dokažite koliko ste u ime dužnika isplatili i na kraju predložite donošenje presude kojom se tuženom nalaže isplatiti ukupan iznos ( zbroj ) svih otplaćenih rata sa zateznim kamatama po zakon, tekućim na svaku ratu posebno od dana uplate kao i troškova postupka. Usput, da si prikratite trud, ispitajte ima li Vaš dužnik kakve imovine iz koje bi se u konačnici mogli naplatiti jer ako je bijednik, đabe vam sto presuda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Bilo bi dobro da idete u DORH i da u zapisnik dadete kaznenu prijavu za prijevaru.

U odvjetništvu možete takvu prijavu dati u zapisnik dobiti ćete savjet da li je to obzirom na Vaše dokaze održivo.

Uz prijavu trebali bi imati dokaze da ste Vi izvršili plaćanje da Vam je osoba obečala da će uredno podmirivati svoju obvezu što iz priloženih dokaza i ponašanja je vidljivo da je korisnik kredita počinitelj KD prijevare .

U DORH-u će sami napisati prijavu i na temelju te prijave moguće je da DORH ustane optužnim prijedlogom .Vi imate pravo uz kaznenu prijavu istovremeno podnijeti i odštetni zahtjev za Vama učinjenu štetu .

 

To bi bila jedna varijanta .Osoba koja Vas je prevarila kroz kazneni postupak bila bi prisiljena da Vam vrati ono što Vam duguje .

2. Ako se odlučite za vraćanje uplaćenih rata kroz parnicu tada Vam tužbu treba napisati odvjetnik .Postupak je dugotrajan i iziskuje trošak sudu,odvjetniku ,eventualno vještaku .Ako Vaš dužnik nema sredstava tada i da uspijete u sporu ne možete se naplatiti. Sami sa šprancom iz legalisa ili drugog foruma je vrlo upitno.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija