Jump to content

ostavinska


mdusko

Preporučene objave

Brata i mene očekuje ostavinska.

Stan je još u otkupu (otkupljeno je preko pola)

U tom stanu živim sa suprugom i dvoje djece.

Brat također živi u tom stanu kao samac.

On je korisnik socijalne pomoći. Načuo sam da će kao vlasnik (bez obzira da li dijela ovog stana ili primjerice malog stana (30-40 m2) ev. kupljenog od svog dijela nakon prodaje ovog stana)izgubiti socijalnu pomoć ili vratiti jednog dana sav iznos, odnosno da se Centar za soc.rad čak

upisuje u zemljišne knjige.- Ovo sam čuo od jedne "žrtve", a jednom je i na televiziji ovlaš dotaknuta ta tema. No na netu ne mogu ništa "službeno" pronaći.

- Shodno situaciji uz pojašnjenje, tražim i savjet što nam je najbolje učiniti - da li ići na pola-pola (ima i dosta dugova u režijama koje on ne bi mogao vraćati) ili da se recimo on odrekne svog dijela, a ja se obavežem prema njemu na neki drugi način, ali tako da on bude siguran da ga neću izigrati i preuzmem sve dugove (npr. supruga i ja mu kroz godinu-dvije kupimo stan od 30-40 m2 itd. - on ne želi izgubiti pravo na soc. pomoć)

Pametan savjet?

Inače, dugova tu ima dosta, sve su režije - mahom rješenja o ovrsi koja su čekala na red na mirovini pokojnog oca. Ima li izgleda da barem dio tih režija (pričuva,Čistoća...unazad 7-8 godina)otpadne?

Duško

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija