Jump to content

neisplacene place i otpremnina


kiki300

Preporučene objave

e ovako radim u elan.pbo vec 7 godina.u 2009 godini su place pocele kasnit i do mjesec dana kad u 2010 nisam primijo jos ni jednu,trazi sam da mi daju platne liste neisplacenih ali mi ni to nedaju.firma je stavljena na prodaju ali novi moguci vlasnik ne zeli preuzet obaveze isplate placa(nije mi jasno sto je sa otpremninama u slucaju otkaza)niti preuzet firmu dok se to ne rijesi,a da stvar bude gora direktor dao otkaz,pa se nemam kom obratit za bilo kakvo pitanje.molim za pomoc.puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kiki300 je napisao:

jel mguce da mi nitko nece pomoc bar da me uputi na pravi put

:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

Napišite i pošaljte poštom sa povratnicom. Zahtjev za zaštitu prava na adresu firme. Poslodavac vam je obvezan isplatiti plaće u roku prema zakonu o radu i vašem ugovoru kao što vam je dužan i izdati obračune plaća pod prijetnjom zapriječene novčane kaznne od 61 do 100000kn.Ukoliko vam ne odgovor u roku od 15 dana obratite se inspekciji rada i tužite ga sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kiki300 je napisao:

ja sam ga vec prijavio inspekciji rada ima to kakve veze sto nisam prvo napravio ovo sto mi savjetujete

 

Instekcija rada nije institut koji će riješiti vaš problem. Ona je uz Inspekciju za zaštitu na radu ustrojena kao jedinica unutar Inspektorata RH koja vrši nadzor provedbe propisa kojim su uređeni radni odnosi između poslodavca i radnika.Dakle po Vašoj prijavi Inspekcija će dati svoje mišljenje o postupcima Vašeg poslodavca a njega će za prekršaje kazniti prema propisima zakona o radu. To mišljenje samo po sebi neće vam omogučiti da dobijete svoju plaću ono vam može poslužiti kao dokaz da na sudu. Vi ćete svoju plaću dobiti utuženjem sudu ,naravno ako vm je po Zahtjevu za zaštitu prava poslodavac ne isplati prije.

To što ste prethodno prijavili poslodavca nemože Vam naštetiti samo vam nemože "dati"plaću.

Redovan put da biste došli do svoje plaće i isplatni list(obračuna plaća)je onaj koji sam vam naveo.

Dakle prvo usmeni zahtjev,onda ZZP poštom sa povratnicom i na kraju tužba sudu. Vaše potraživanje plaće ne zastarjeva tri godine. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija