Jump to content

Prisilni godišnji


AnaTica

Preporučene objave

Zbog smanjenog obujma posla, direktor je skoro trećinu firme stavio na prisilni neplaćeni godišnji odmor, tako i mene. Plaća mi je smanjena za tih 4 dana koliko sam bila na tom "godišnjem". Medjutim, ja sam u vrijeme tog "godišnjeg" bila na bolovanju, a za što sam donijela i doznake poslodavcu. Medjutim, plaća mi je ipak smanjena. U medjuvremenu sam ostala i bez posla. Mailom sam obavijestila direktora firme da molim da me isplati jer sam u to vrijeme bila na bolovanju. Novac nisam dobila. Molim savjet. Naravno, oduzeo mi je od dijela plaće koji je išao u gotovini (državi nevidljivi, tj. crni dio plaće).

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema čl.66 Zakona o radu poslodavac vam mož odobriti neplaćeni dopust NA VAŠE TRAŽENJE. Dakle on ne može vas poslati na neplaćeni. Ako vas je poslao kući protivno vašoj volji (prisilno) mora vam to platiti kao da ste radili.

Bolovanje vam također mora platiti.

I za jedno i za drugo prvo sa nji razgovarajte a onda ako se ne urazumi i ne isplat vam pošaljite mu Zahtjev za zaštitu prava u kome sve zahtjevajte sporne isplate pod prijetnjom obračanja drzavnim institucijama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija