Jump to content

ugovor na neodređeno vrijeme


MP3

Preporučene objave

Več sam potpisao nekoliko ugovora na neodređeno vrijeme ali

nikad nisam dobio primjerak tog ugovora,pretraživanjem po netu došao sam do sljedečeg članka :

 

Neprekidno trajanje ugovora

Poslodavac može s radnikom zaključiti jedan ili više uzastopnih ugovora o radu na određeno vrijeme za obavljanje istih ili različitih poslova, ali neprekidno trajanje radnog odnosa prema takvim ugovorima ne smije biti duže od tri godine. Prekid radnog odnosa kraći od dva mjeseca ne smatra se prekidom razdoblja od tri godine.

Prelazak ugovora o radu na određeno vrijeme u ugovor o radu na neodređeno vrijeme

Zakon o radu ujedno propisuje i mogućnost, da se u određenim uvjetima, smatra kako je ugovor o radu na određeno vrijeme sklopljen na neodređeno vrijeme. Prema odredbama Zakona o radu smatra se da je radnik sklopio ugovor o radu na neodređeno vrijeme ako je ugovor o radu na određeno vrijeme sklopljen protivno odredbama zakona ili ako radnik nastavi raditi kod poslodavca i nakon isteka vremena za koje je sklopljen. Dakle, nezakonit ugovor o radu na određeno vrijeme, smatra se ugovorom o radu na neodređeno vrijeme. Tako bi se, primjerice, smatralo da je sklopljen ugovor o radu na neodređeno vrijeme ako bi poslodavac s radnikom sklopio ugovor o radu na određeno vrijeme za razdoblje duže od tri godine, ili ako bi sklopio ugovor o radu na određeno vrijeme za zasnivanje radnog odnosa čiji prestanak nije unaprijed utvrđen objektivnim razlozima koji su opravdani rokom, izvršenjem određenog posla ili nastupanjem određenog događaja. Ima, primjerice, slučajeva u praksi da po isteku razdoblja za koje je ugovor o radu na određeno vrijeme sklopljen, poslodavac prethodno ne obavijesti radnika o prestanku ugovora o radu, te radnik jednostavno dalje nastavi raditi kod poslodavca na istim ili različitim poslovima. Ako je poslodavac za to znao i prešutno na to pristao, u tom će se slučaju smatrati da je, po isteku razdoblja na koje je sklopljen ugovor o radu na određeno vrijeme, s radnikom sklopljen ugovor o radu na neodređeno vrijeme. S obzirom na to da se ugovor o radu sklapa s radnikom u pisanom obliku, ali propust poslodavca i radnika da to učine ne utječe na postojanje i valjanost tog i takvog ugovora, i ako poslodavac, po isteku prijašnjeg ugovora o radu na određeno vrijeme s radnikom ne sklopi novi ugovor o radu na određeno vrijeme, ili mu ne izda pisanu potvrdu o sklopljenom ugovoru, smatrat će se da je s radnikom sklopio ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

 

Na osnovu boldanog teksta me zanima kako mogu ostvariti da se tako nešto realizira i kome se obratiti?

koji je rok za idavanje kopije ugovora (po meni je odmah po potpisivanju)?

Najčešče nema direktora koji bi ugovor ovjerio i potpisao

pa taj ugovor nikad ne dobijem :-D ,naravno ja sam ga uredno potpisao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija