modra objavljeno: 29. ožujak 2010. objavljeno: 29. ožujak 2010. Poštovani, Zamolila bih za hitan odgovor. Zaposlena sam kod trenutnog poslodavca godinu i 2.5 mjeseca. Sad mi se pruža prilika da promijenim posao, s tim da je novom poslodavcu hitno da što prije počnem raditi. Trenutni ugovor je sklopljen na neodređeno vrijeme s početkom 08.02.2010., a u ugovoru stoji da je otkazni rok 10 dana u oba slučaja (dakle, neovisno dajem li ja otkaz, ili poslodavac otkazuje meni). Iz Zakona o radu vidim da je za rad od preko godine dana u slučaju redovitog otkaza predviđen otkazni rok od mjesec dana. Sad me zanima što je od ovo dvoje važeće: otkazni rok koji stoji u mom ugovoru, ili odredba Zakona o radu? Unaprijed zahvaljujem! Citiraj
Toples odgovoreno: 29. ožujak 2010. odgovoreno: 29. ožujak 2010. Članak 107. st.6 ZOR Radnik može otkazati ugovor o radu uz propisani ili ugovoreni otkazni rok, ne navodeći za to razlog. znači 10 dana. Citiraj
modra odgovoreno: 29. ožujak 2010. Autor odgovoreno: 29. ožujak 2010. Hvala puno! To sam pretpostavljala, ali trebam biti sigurna da ne bi bilo nekih neželjenih posljedica.. Hvala još jednom i pozdrav! Citiraj
dk odgovoreno: 29. ožujak 2010. odgovoreno: 29. ožujak 2010. Radi potpunog odgovora: za radnika se uvijek primjenjuje povoljnije pravo... znači u ugovoru o radu vam stoji otkazni rok 10 dana dok je po zakonu o radu minimalni otkazni rok za trajanje vašeg ugovora 30 dana... kada otkazuje radnik otkazni rok je 10 dana jer je to povoljnije za radnika.. kada otkazuje poslodavac otkazni rok je 30 dana jer je to isto povoljnije za radnika... nadam se da je jasna logika... napomena: otkaz mora biti u pisanom obliku... Citiraj
modra odgovoreno: 31. ožujak 2010. Autor odgovoreno: 31. ožujak 2010. Jasno mi je, zahvaljujem! Pismeni otkaz sam već sastavila, sažeto i jasno. Danas trebam telefonski obavijestiti šefa jer je na putu, a otkaz ću poslati poštom preporučeno da se vidi pečat današnjeg dana, od kada teče. Da li je to dovoljno? Eventualno ga mogu još uručiti i knjigovođi pa da se potpiše? Ili poslati šefu dodatno mailom? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.