Jump to content

porez na prekoračenje limita SC-a


vujasin

Preporučene objave

Prošle godine sam prekoračio limit od 50tkn preko student servisa. Prekoračenje je bilo negdje 2-3tkn. Odmah su mi na taj iznos skinuli 25% i to je u redu. Međutim sad me zovu iz porezne da imam jošplatiti 2800kn poreza jer nisam podnio poreznu prijavu. Sad me zanima kako to porez iznosi više nego zarada?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Do 50tkn bruto tj. 47500kn neto godišnjeg prometa preko SC-a se ne plaća nikakav porez. Kad se prijeđe taj iznos na svaku uplatu se automatski obračunava 25% poreza i odmah se skida tako da dobiješ uplatu umanjenu za 25%. S tim je namiren porez državi. E sad oni mene zuvu da moram još platiti 2800kn ne znam ni ja čega, ali sutra idem u poreznu vidjeti tko tu koga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo se vratio iz porezne. Dobio sam dojam da ni oni ne znaju od kuda su izvukli taj iznos. Kažu da su dobili potvrdu od SC-a o zaradi 54000kn i na to sve obračunali porez. Sad su skužili da se do 50000kn ne oporezuje već samo preko tog iznosa, u ovom slučaju samo 4000kn na koje je već plaćen porez te će to ispraviti i eventulano ako bude potrebno tražiti novu potvrdu od SC-a, pa ću najvjerojatnije još imati i neki povrat, a ne uplatu.

Sad meni nije jasno, ako su obračunali porez na 54000kn, a porez je 25% onda to ispada preko 12000kn, a ne 2800 koliko su meni zaračunali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija