Jump to content

Sudski poziv HITNO


anonimno

Preporučene objave

Stigao mi je poziv za svjedocenje na zupanijskom sudu u zagrebu, ali ga nisam podigao jer sam bio van Hrvatske 14dana, nekon toga stigao mi je jos jedan poziv ali neznam sta je bilo sa njime... Takoder nisam bio kod kuce a nikakva obavijst me nije docekala.

 

zvao sam suca i rekao sam mu da cu definitivno podici iduci poziv, posto se sudenje pribliziva, a meni nikakav poziv ne dolazi jel mogu biti priveden i onda odveden na sud? Firma u kojoj radim mi to nebi tolerirala jer moram na vrijeme javiti da cu izostati taj dan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam što je bilo s drugim pozivom ....da li ste ga primili, pa ne znate što je s njim ili ga niste ni primili, jer ako ga niste primili nije bilo uredne dostave ni prvi ni drigi put, pa nema ni privođenja. Da bi Vas priveli, ostava mora biti dva puta uredno iskazana.

 

Hm, ako niste ni jednom primili poziv, kako znate da je poziv za svjedočenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ili ga je primio netko od njegovih članova obitelji, što još ne predstavlja dostavu njemu osobno, ili je pretpostavio da će mu poziv biti dostavljen jer poznaje druge svjedoke (kojima poziv jest dostavljen), pa su mu to rekli i mogao je očekivati da će njega pozvati - potonje je manja vjerojatnost.

 

Ako se dogovorio s sucem da će mu biti uručen novi poziv, onda na njega treba čekati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

ako netko može objasniti u vezi tih dostava poziva

 

npr, ja kao okrivljenik, nisam bio kući i moji su rekli da me nema doma kad je donešen poziv; nakon mjesec dana dobijam rješenje sa odgodjene rasprave (obranu sam dao na prethodnom ročištu), ukoliko se ne odazovem idući put bit će priveden u pratnji policije....itd itd

 

zašto kad ja fizički nisam primio poziv?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Ukoliko ste iznijeli obranu ne morate dolaziti na ročišta.

 

pa ja sam i molio da više ne dolazim jer mi je nezgodno radi posla, ali je sudac rekao želim da se suočite s drugom stranom, koja, by the way, ne prima pozive jer ne zna o kojem se predmetu radi; mene je prijavila lažno, a ima protiv nje pet šest prijava pa ne zna da joj oovi pozivi dolaze za ovaj "moj slučaj"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Xsara, jasno da ako sud inzistira, moras doci... samo sto se to ne odnosi jednako na sve.... u tome je problem.

 

Osoba koja tuzi (tj. predlaze progon preko ODO) ne prima pozive, ima nekoliko prijava protiv nje, a ti ni kriv ni dužan upadneš u sr... samo zato jer si se u trenutku njenog ludila našao u krivo vrijeme na krivom mjestu.

 

No, dojma sam da je sudac dovoljno pametan i da je shvatio o čemu se radi iako je sve moguće; ne vjerujem ja tu nikome...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na poziv suda se uvijek moraš odazvati, ali ako si iznio obranu što je ovdje slučaj i ne želiš eventualnom svjedoku postavljati pitanja niti sudjelovati u daljnjem tijeku kaznenog postupka, nazočnost na glavnoj raspravi nije nužna.

ovisi i što si napravio jer ako ti ODO predlaže bezuvjetnu kaznu zatvora, bolje dolazi na rasprave ostaviti ćeš bolji dojam na suca- i oni su ljudi- i pokušaj dokazati da nisi kriv ako je tako kako pišeš. valjda i ti imaš neke dokazne prijedloge

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija