Jump to content

Trebam pomoć


Maja1101

Preporučene objave

predlagatelj:ime prezime adresa, kao z.z. mlt(ime prezime djeteta ili djece)

prdloženik:ime prezime adresa bivšeg supruga

 

općinski sud (mjesta u kojem živite)

 

prijedlog za donošenje odluke o iznosu uzdržavanja mlt.

sudskom pravomoćnom (posl.br)odlukom od ....2010 mlt.....dodijeljeni su majci(predlagateljici) na život i skrb, dok će predloženikom ocem održavati susrete i druženja od do,svaki drugi vikend ili kako već stoji u presudi.

 

opisati svoju materijalnu situaciju i onu supruga navesti dokaze kao i dob,ime prezime svakog djeteta

 

kao z.z. mlt predlagateljica predlaže sudu da donese odluku o iznosu uzdržavanja u iznosu od ...,.. kn(po djetetu)koje je predloženik dužan uplatiti majci na račun(podatci iz banke ime prezime-naziv banke i br.računa ) i to do 20. u mjesecu pod prijetnjom ovrhe i to sve dok budu postojali zakonski uvjeti.

 

molim sud biti oslobođena sudskih pristojbi

potpis datum predati sudu u 3 primjerka + jedan sačuvati pečatiran

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Tek smo sad imali sud, meni je pripalo skrbništvo"

 

Skrbništvo je zajedničko, sporazumno između oboje roditelja, a vama je pretpostavljam dijete povjereno na zajednički život. Također roditelju s kojim dijete ne živi odredit će se susreti i druženja te alimentacija što je djetetovo pravo.

Nije mi jasan upit oko promjene prezimena, pretpostavljam da planirate dodati pored očevog svoje prezime!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ako možete dobiti suglasnost oca na promjenu prezimena (vaše + njegovo ili obratno), bilo bi najjednostavnije.

Ako ne možete, CZSS bi mogao odigrati tu ulogu. U svakom slučaju, promjena kojom bi dijete imalo prezime oba roditelja je lakše objašnjiva i prilično prihvatljivija varijanta nego uklanjanje prezimena jednog od roditelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

'ajmo u startu razdvojiti dvije stvari: (a) uzdržavanje djeteta i (b) prezime

 

Promjena prezimena u smislu da nosi prezime oba roditelja teško da bi moglo biti okvalificirano kao osvetnički pohod, za razliku od promjene iz očevog u majčino ili obratno. Prva varijanta je neusporedivo lakše objašnjiv i logičniji zahtjev, a niti "izbacuje" ili "degradira" onog jednog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:-?

moram priznati da ne razumijem, obično se u istom postupku kojim se određuje s kojim će roditeljem dijete nastaviti živjeti određuju i susreti djeteta s drugim roditeljem i visina alimentacije (on se žali na nepravomoćnu presudu ili privremenu mjeru?) pa mi nije jasno zašto ste tražili pomoć oko pisanja tužbe za alimentaciju. koliko se postupaka ovdje vodi? :misli::-D

 

morat ćete napisati ipak malo više povijesti. a skrbništvo nećete dobiti ni Vi ni on, kao što Vam je već objašnjeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači ovako...

Kad sam na sud predala papire za skrbništvo ili alimentaciju, rekli su mi da za alimentaciju moram posebno pisat tužbu. Zato sam pitala kako to napisati. Ne razumijem zašto to nije odmah moglo biti riješeno, ali dobro.

On se žali na nepravomoćnu presudu jer mu ne odgovara da dijete živi kod mene i da ju viđa dva puta tjedno.

 

On je rekao da će se borit za to da ja dolazim kod njega s djetetom kad su njegovi dani za posjete, a ne da dolazi u moju kuću. Pa me zanima da li je to uopće moguće?

 

I zanima me da li ja kao samohrana majka imam pravo na besplatnu pravnu pomoć?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vi niste samohrana majka, već se majka kojoj je dijete povjereno na zajednički život i brigu.znači otac djeteta nije niti nestao niti je nepoznat niti je mrtav pa da se može vas smatrati samohranom majkom, nadalje iz vlastitog iskustva moram reći da uglavnom roditelj s kojim dite ne živi i s kojimm isti ima pravo na susrete i druženja je taj koji dolazi po dite tamo gdje ono živi te ga tamo nakon susreta predaje drugom roditelju(u ovom slučaju vama), ali je to više stvar dogovora jer se mene npr. pitalo kako će to izgledati i bivšu ženu pa smo se oko toga lako dogovorili. mišljenja sam da to uopće nije važna stvar i da ne bi smjelo biti ni vama ni drugom roditelju odvesti ili dovesti dijete kod drugoga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:misli:

iz Vaših se upisa stječe dojam da je otac poprilično zbunjen u svojim namjerama, jer pišete da mu "ne odgovara" da dijete živi s Vama, a potom da će se "boriti" da Vi dovodite dijete k njemu na susrete.

dakle, izjava "ne odgovara mi" nije argument kojeg bi ijedan sud prihvatio kao dovoljan za izmjenu odluke o povjeravanju djeteta. ne uzmogne li dokazati da je značajno bolji roditelj od Vas, ništa od toga.

drugo, kao što marlino piše, uobičajeno je da onaj roditelj koji s djetetom ne živi, dolazi po njega na adresu stanovanja i nakon susreta ga vraća. to zaista ne bi trebao biti problem, a posebice ne razlog za "borbu" (osim, ukoliko živite u dva udaljena grada, pa je putovanje veći finacijski izdatak, onda "borba" može biti očekivana); ipak, ukoliko su roditelji u napetim odnosima i nema mogućnosti dogovora, svaka je stavka razlog za sukob, pa je najbolje sve jednoznačno definirati i staviti u odluku kojom se određuje povjeravanje te susreti i viđanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ma on ne zna kaj bi... Nedavno je izjavio da će se oderć očinstva i da više neće dolazit jer je njemu premalo 3 puta tjedno po sat i pol da viđa dijete. I onda se predomislio i reko da se ipak neće odreći.

A kaj se tiće odvođenja djeteta, ja to želim sprječit i neću to dozvolit jer nije baš osoba od povjerenja i ne znam kaj bi to bilo kad bi on ostao sam sa djetetom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svojevremeno ste izrazili bojazan da bi sud, nakon očeve žalbe, dijete mogao dodijeliti njemu na zajednički život i brigu. ponaša li se otac ovako kako opisujete, dakle kako vjetar puše, danas bi sve a sutra ništa, strah je suvišan, bez obzira što on pisao u žalbi (još jednom, pisati se može svašta, dokazati manje toga).

 

očinstva se odreći ne može, tj. odricanje nema nikakvoga pravnog učinka (i dalje ima sva prava i obveze, dakle, dužan je dijete viđati, financijski pridonositi njegovu uzdržavanju itd.; ne ispunjavanje obveza kazneno je djelo).

 

a otac, ukoliko nije zadovoljan učestalošću susreta, može tražiti da ih bude više...moram priznati da su prijetnje odricanjem od djeteta krajnje neobična strategija za postizanje ovoga cilja :-?:smijeh:

 

odlaske djeteta ocu spriječiti ne možete, tj. ukoliko se odlučite na tako nešto trebalo bi Vam biti jasno da djetetu uskraćujete njegova prava, što je također kazneno djelo. možda, ukoliko imate valjanih argumenata (npr. ako otac nema kontinuitet druženja s djetetom...ima li? i koliko je dijete staro?), možete tražiti da se susreti odvijaju pod nadzorom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo danas ima godinu dana. I tražila sam posjete pod nadzorom i na svu sreću odobrili su mi to, tako da od ovog tjedan dolazi netko.

Da, zapravo nema smisla onda uskraćivat njezina prava. Pa ću odustat od toga u startu. Na kraju krajeva, kad će biti veća, sama će moć odlučit dal' želi ići kod tate ili ne. Jel' tako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija