Jump to content

Kredit u slučaju razvoda


Barbie15

Preporučene objave

Barbie15 je napisao:

Pozdrav,

 

nisam sigurna da li je već postavljeno pitanja no evo da pitam…. U slučaju rastave dijeli se bračna stečevina,znači ono što je zarađeno. Kakva je situacija s kreditom? Da li bi svaki od supružnika trebao preuzeti pola zaduženja ili ne? :misli:

 

hvala na odgovoru

 

Zavisi i od dogovora. Ako u preteznom dijelu dobijete npr. stvar za koju je dignut kredit, mozete prihvatiti da nastavite sami placati....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je tako,kako onda objasniti podignut kredit za stan ? kredit se uredno otplaćuje od samo jedne strane trenutno nositelja vlasništva stana,dok druga strana neplaća ništa,a u tužbi podjele imovine potražuje da se upiše kao suvlasnik ??? mislim da ovaj vaš odgovr nije u praksi,ali bi bio vrlo dobar kad bi se tako gledalo i sasvim bi bilo u redu da onaj tko plaća ima prednost kod imovine odnoso stana zadržavanja i siplate kredita naravno odbijajući ostatak kredita za isplatu druge strane.ukratko sve uloženo nakon napuštanja zajednice pa tako i krediti pola-pola.naravno ima jako puno pametnih osoba koje nakon razvoda traže podjelu imovine ,ali oko podmiranja dugova i kredita dožive amnezu ..strašno postanu zaboravljivi..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

deltacro je napisao:

...naravno ima jako puno pametnih osoba koje nakon razvoda traže podjelu imovine ,ali oko podmiranja dugova i kredita dožive amnezu ..strašno postanu zaboravljivi..

 

Nazalost, teski poremecaji pamcenja su vrlo cesta pojava ne samo kod razvoda, nego i kod nasljedjivanja, kao sto su zamjetni veliki problemi u slicnim slucajevima s matematikom i racunanjem te brojkama opcenito ne samo kod upletenih stranaka nego i kod njihovih odvjetnika :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija