Jump to content

Krši li jedinica lokalne samouprave Zakon o javnoj nabavi?


Lakonogi

Preporučene objave

Ne može se ne prihvatiti ponudu ako je ona u skladu sa odredbama iz dokumentacije za nadmetanje, odnosno, ako je ona prihvatljiva (ne prelazi planirana sredstva nabave, predmet nabave odgovara opisu iz dokumentacije, dostavljeni svi dokazi sposobnosti,...) Razlozi za isključenje ponuda su jasno naznačeni. Ponuda se može "ne prihvatiti" ako je neprikladna, neprihvatljiva ili nepravilna (čl. 2 Zakona o javnoj nabavi). U svakom slučaju ako se donese odluka o poništenju postupka u njoj mora pisati razlog radi čega se takva odluka donosi. Nisam nikad vidjela u praksi da se nešto poništava "bez ikakvih obveza prema ponuditeljima".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba vidjeti da li se navedena odluka odnosi na postupke javne nabave, ili na postupke nabave usluga ( npr. održavanje javnih površina) temeljem Zakona o komunalnom gospodarstvu.

U principu, ako je riječ o zakonu o javnoj nabavi ne bi se smjeli a priori ovlastiti za mogučnost poništenja natječaja, već samo ako se ispune zakonom propisani uvjeti, što može, između ostalog biti i ona famozna sentenca : "... ako postanu poznate okolnosti koje bi, da su bile poznate prije pokretanja postupka javne nabave, bile dovele do neobjavljivanja poziva za nadmetanje ili do sadržajno bitno drugačijeg poziva."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija