Jump to content

manje od 70 bodova


orion5

Preporučene objave

znam da je o tome već bilo govora prije ali me zanima da li će oni što su položili pravosudni ispit po novome zakonu a nemaju 70 bodova morati ponovno polagati cijeli ispit da bi se upisali u školu za državne dužnosnike i eventualno postali suci ili će morati polagati samo pismeni dio kao i oni što su položili po starom. ja bi to shvatio tako. pa ako netko zna. mada vjerujem da će se to promijeniti još sto puta dok se počme primjenjivati ali ne bi bilo pošteno prema onima što su prošli ispit sa manje od 70 bodova da moraju sve ponovno. pa ako netko mi može ovo prokomentirati

 

Članak 26.

Na natječaj za prijam u Školu mogu se javiti kandidati koji su na pravosudnom ispitu ostvarili najmanje 70 bodova.

Na natječaj se mogu javiti i kandidati koji su položili pravosudni ispit prije stupanja na snagu Zakona o vježbenicima u pravosudnim tijelima i pravosudnom ispitu (»Narodne novine«, br. 84/08. i 75/09.), koji polažu pisani ispit pred Povjerenstvom iz članka 25. ovoga Zakona.

Pisani ispit iz stavka 2. ovoga članka sastoji se od tri radnje, od čega dvije radnje predstavljaju izradu cjelovitih prvostupanjskih presuda iz područja građanskog i kaznenog prava, utemeljenih na konkretnom spisu predmeta, a treću radnju kandidat izrađuje odabirom iz područja trgovačkog, radnog ili upravnog prava i ne mora biti nužno utemeljena na konkretnom spisu predmeta.

Kandidati pisanu radnju izrađuju pod osobnom zaporkom.

Na pisanom ispitu iz stavka 3. ovoga članka kandidat može ostvariti najviše 100 bodova, a bodovi koje ostvari izjednačuju mu se kao bodovi ostvareni na pravosudnom ispitu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam ti točno siguran za koje službe treba imati 70 bodova, ali mislim da imati manje od 70 bodova na pravosudnom (pisani+usmeni) znači jedino mogućnost da se ponovno izađe na polaganje pravosudnog ispita u cjelini, inače ta odredba nema nikakvog logičkog smisla. Meni su tako rekli na pravosudnom sami ispitivači, a to se sve može izmijenit ovako ili onako, ne znam kako će to zaživit. za slučaj da su mi krivo rekli, najbolje se obrati izravno ministarstvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija