Jump to content

Prijava poduzeća u registar poreskih obveznika


tanja73

Preporučene objave

Eto imam slijedeći problem....Prije dvije godine sam registrirala d.O.o. koje od tada nije počelo sa radom a nisam ga ni prijavila u poreznu upravu. Dali sam time u prekršaju - kakve su posljedice? Da li netko ima neki savjet ... Naime poduzeće sam registrirala ali s obzirom da nisam preko njega ništa radila smatrala sam da je nepotrebno prijaviti ga u poreznu, kako ne bi imala troškove knjigovođe i sl.....sada mi je prijatelj rekao da sam to trebala napraviti i predavati prazne obrasce....molim hitno odgovor jer bih sada rado aktivirala to poduzeće..Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Već po isteku prve godine ste trebali dati poreznoj izjavu o neakativnosti u kojoj navodite da niste imali promet po žiro-računu, osim temeljnog kapitala.To porezna šalje HGK tako da ne obračunava članarinu i Fini radi predaje godišnjeg izvještaja.U sustav poreznih obveznika se prijavljuje prije izdavanja prvog računa, a i ne morate ako smatrate da ćete promet imati manji od 85.000,00 kn s PDV-om sveden na godišnju razinu.A možete biti i tromjesečni obveznik.

Najbolje bi bilo da odete u Vašu ispostavu Porezne uprave i pronađete referenta koji Vas vodi da s njim vidite što dalje. Jer ne znam može li se što retrogradno napraviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija