Jump to content

obveze agencije za upravljanje stambenim prostorom


bioaktiv

Preporučene objave

Živim u zgradi gdje naš ulaz odnedavno vodi jedna agencija,ostale druga.U našem ulazu ima više neplatiša ,a cijela zgrada ima problema sa septičkom jamom. U našem ulazu više stanara ne plaća pričuvu pa se iz sredstava nas koji plaćamo,plaćaju zajednički računi, a ništa se ne poduzima da se naplati dug neplatišama.Kako septička jama traži stalno održavanje koje naš ulaz (zbog neplaćanja pričuve)ne može podmiriti,nagomilali su se troškovi zbog kojih nas ostali ulazi planiraju tužiti.Naša agencija je odlučila prekinuti ugovor zbog neplaćanja pričuve,mada sami ništa nisu poduzeli da se dug naplati.Traže od nas platiša da tužimo neplatiše,iako u ugovoru i zakonu stoji da su za taj postupak dužni oni tj.agencija.Kako prisiliti agenciju da pokrene postupak i ne dopustiti da se izvuče s novcima onih koji su pričuvu plaćali?

Može li se ljudima koji redovito plaćaju pričuvu i spremni su platiti dio nagomilanig troškova, u budućnosti ti troškovi odbiti od pričuve ,kad se namire dugovi neplatiša.

Ima li opće zakonske osnove za podizanje tužbe protiv onih koji pričuvu redovito plaćaju?

Ako agencija koja nas je prije vodila namiri dug naših neplatiša iz vremena kad je upravljala našom zgradom, imamo li pravo na ta sredstva obzirom da su se tadašnji računi plaćali od novac ljudi koji su plaćali pričuvu.

Dali se to sve može riješiti isključivo podizanjem privatne tužbe ili se može zatražiti od nadležnih inspekcija ili državnog odvjetništva da se pokrene postupak?

Koja je odgovornost predstavnika stanara za nepravilno postupanje?

Puno je pitanja jer je stvar složena.Zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija