Jump to content

povrat poreza, nije mi jasno objašnjenje iz PU


fani

Preporučene objave

molila bih pomoć..naime kupila sam stan kreditom i tražila povrat poreza, s obzirom na plaćene kamate u 2009. Prva mi je to kupnja nekretnine kojom rješavam kakotako svoju četveročlanu obitelj, sebe i 3 djece (70 m2), no po tumačenju PU na povrat nemam prava jer sam smrću brata nasljedila jedan dio nekretnine (cca šestinu stare kuće) i poljoprivrednog i neobrađenog negrađivnskog zemljišta male tržišne vrijednosti (imam zapisnik napravljen prije ostavinske) i to 500 km daleko od zgba u kojem radim i živim i u kojem sam stan kupila. kako to da PU tumači da je to nasljedstvo razlog zbog kojeg ne mogu ostvariti povrat poreza?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste do trenutka kupnje prve nekretnine (stana), kojom rješavate svoje stambeno pitanje, stekli u vlasništvu ili suvlasništvo neki stambeni prostor tada, nažalost ne možete koristiti uvećanje osobnog odbitka po osnovi plaćenih kamata kod stambenog kredita. To proizlazi iz odredbe člank 36. stavak 17. točka 2. Zakona o porezu na dohodak. Sam način stjecanja tog stambenog prostora nije relevantan (kupnja, nasljeđivanje, darovanje i dr.) za potrebe oporezivanja dohotka fizičkih osoba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija