Jump to content

Naknadno pronađ.imovina-problemi!


radoslav1916

Preporučene objave

Poslije smrti moga djeda i rješenja o nasljedstvu, dvije kćerke se dogovaraju kome će pripasti koja zemlja. Pri zahtjevu o uknjižbi, odbiveno je uknjižiti jednu parcelu jer pok.nije bio njen vlasnik, već prabaka. Sada smo dali na sud srediti nasljedstvo te naknadno pronađene imovene. Zanima me, znači li da će ona koja je u sporazumu njih dvije spomenuta kao buduća vlasnica,sada bez problema dobiti ovaj komad zemlje, iako se sadašnji nasljednici tome protive ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima li itko da mi pomogne. Rasprava se približava, a ja ne znam što da učinim. Ako se nije dobro raumjelo:

dvije sestre sastavljaju sporazum o razdiobi nasljeđene imovine. Jedna čest. zemlje u tom trenutku je na pretku. Što će se dogoditi sada na sudu kada je predan zahtjev za naknadno pronađenom imovinom ( više nisu samo 2 nasljednika nego njih više)? Mogu li oni tražiti svoj nasljedni dio? Ako ga oni ne bi tražili, već priznali da zemlja nije njihova, ili se ne pojavili na sudu, da li onda vrijedi ona stara podijela ili se ona može pobijati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sporazum (niste napisali u kojoj pravnoj formi) obavezuje samo stranke koje su ga potpisale.

 

Ako su dijelile nešto što nije njihovo, to je isključivo njihov problem i ni na koji način ne utječe na nasljeđivanje.

 

Ako su te sestre nasljednici naknadno pronađene imovine, naslijedit će po zakonu ili oporuci (ako postoji) svaka dio koji joj pripada kao nasljedniku; ako nisu, neće naslijediti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sporazum je bio sastavljen kao UGOVOR O DIOBI i ovjeren na sudu. Za svaku stranku je bio upisan br.čest.koji bi joj trebao pripasti, pa tako i ova sporna koja nije pripadala po zakonu pok. Kako je bila i sad je u vlasništvu prabake, a ona je imala još potomaka koji su sad pozvani da se izjasne, što bi se moglo dogoditi sa samim ugovorom o diobi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U trenutku kad je prabaka umrla, njezina imovina je postala vlasništvo njezinih nasljednika prema odredbama o nasljeđivanju.

 

Ako je netko sklopio ugovor o imovini koja nije njegova, takva odredba je bez značenja, a kako će se to razriješiti, stvar je potpisnika ugovora. Ta situacija spada u obvezno pravo, ali vam konkretnije ne znam odgovoriti.

 

Ugovor o diobi u tom pogledu ni na koji način ne utječe na podjelu ostavine između nasljednika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija