Jump to content

poništavanje kompenzacija i cesija


Mutikasa

Preporučene objave

Kako su u ovo doba popularne cesije i otkupne kompenzacije tako sam i ja napravio neke misleći da ću tako brže naplatit svoja potraživanja, ali dogodilo se da firma koja mi se ponudila da će platit (uz proviziju) umjesto mog bivšeg dužnika ne plaća kako je u ugovoru, a to je 15 dana nakon završetka cesije ili kompenzacije.

Da li se kompenzacije i cesije mogu nekako poništit da se sve vrati na staro?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izjava o prijeboju ne može se odbiti, a nije potrebna ni suglasnost (pristanak) druge osobe koja sudjeluje u prijeboju ako su zadovoljeni svi uvjeti propisani Zakonom o obveznim odnosima (ukoliko se radi o jednostavnom (izravnom) prijeboju.

 

Kako bi višestrani prijeboj bio valjan, svaki od sudionika mora svojim potpisom i pečatom prihvatiti svoje sudjelovanje u lancu.

 

Sklapanjem ugovora o cesiji, prenijeli ste na cesionara svoja dospjela potraživanja od dužnika pa ukoliko cesija još nije realizirana, kontaktirajte cesionara jer kao krajnju varijantu u Ugovoru imate članak koji je sud nadležan u slučaju spora tj.neispunjavanja obveza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija