Jump to content

Radničko vijeće i sindikat


bakica

Preporučene objave

Radbičko viječe izabrano je 2006. g. sa mandatom od tri godine.Nakon dvije godine jedan zamjenik člana otišao je iz firme. Do danas nisu raspisani izbori za radničko viječe. Sredinom lipnja o.g. poslodavac je podijelio nove pravilnike o radu svim članovima i zamjenicima radničkog viječa, koji su izabrani 2006.g. na razmatranje kako bi se očitovali o istom. Međutim, tada sindikalni povjerenik kaže poslodavcu da su oni izabrali novo radničko viječće od tri člana (bez zamjenika) u 2008. g. gdje je sada i sindikalni povjerenik član radničkog vijeća. Voditelj pogona i direktor nisu imali saznanja da su bili izbori za radničko vijeće a sindikalni povjerenik je sada faksiorao dopis direktoru gdje ga obaviještava o izboru radničkog vijeća. Održan je sastanak 21.06.o.g. sa tim novim radničkim vijećem gdje je i sindikalni povjerenik vezano za novi pravilnik o radu. Tom prilikom je sindikalni povjerenik rekao da će proučiti pravilnik i očitovati se o istom. Kako se do 29.06. nitko nije izjasnio u svezi pravilnika, direktor je isti donio i dao na objavu na oglasnu ploču. Drugi dan tj. 30.06. to radničko vijeće daje prijedloge za izmjenu pravilnika.

Zanima nas da li je ovo novo radničko vijeće legalno ili ne? Da li je u redu što je direktor donio pravilnik o radu i objavio ga, s obzirom da je isti bio na uvidu više od 8 dana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija