Jump to content

nasljedstvo i ucjene??


marlino

Preporučene objave

ima li roditelj pravo oporukom ne ostaviti(kuća, stan, i zemljišta)ništa sinu(ili sinovima) a to isto ostaviti nekom tko ne pripada obitelji ili djeca imaju pravo na nužni dio i koliko on iznosi?

da li se na takve prijetnje ili ucjene triba obratiti policiji, dorhu, czss??(moji me roditelji ucjenjuju pred mojim ditetom da ukoliko ne odustanem od susreta s njom da će sve prepisati drugome -za što me i nije puno briga jer sam i do sada živio bez njihove pomoći a kao podstanar ali me zanima kako se to tumači s obzirom d a to rade svaki put kad dodjem po dite i ispred nje)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako roditelji nekome daruju nekretnine ili ostave oporukom

nasljednik (djete)može osporavati ugovor ili oporuku zbog povrede nužnog djela tj. tražiti nužni dio koji iznosi 1/2 imovine koju bi nasljedio.

ako prodaju imovinu ili naprave ugovor o doživotnom uzdržavanju

potraživanje nužnog djela je isključeno .

 

a to mogu uraditi vlasnici imovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moj otac je nasljedio od svog pokojnog dida puno zemlje, staru kuću a on i majka su zajedno kupili stan. sada me majka ucjenjuje kako sam prije napisao.prema navodima majke ništa mi neće ostaviti odnosno pobrinut će se da ostanem bez svega.nije mi važno da nešto nasljedim od njih ali jednostavno želim stati na kraj tim ucjenama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vlasnik imovine za života raspolaže svojom imovinom a što znači da istu može prodati ,darovati(pokloniti) ili na bilo koji način otuđiti.

nasljednici(I nasljednog reda ,djeca)mogu pobijati darovani ugovor zbog povrede nužnog djela.

porodaju ,ugovor o doživotnom uzdržavanju ili dosmrtnom nemogu pobijati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bojim se da neće uspjeti prodati ali će vjerojatno darovati,s obirom da mi se prijetilo (kad sam došao po dite kako bi održala susrete i druženja s braćom)tribam li i da li je pametno o tome obavijestiti czss s obzirom na prijetnje vrijeđanja pred ditetom na koju nažalost moji roditelji imaju veliki utjecaj na način da ista u popunosti promini ponašanje i način razgovora nakon što bude s njima. voditeljje nadzora utvrdio da isti imaju utjecaj na bivšu a time i na dite(ocrnjuju me pred njom, omalovažavaju...) da li mogu zatražiti da se nadziru susreti njih i moje kćeri a isti nisu određeni presudom već u dogovoru s majkom djeteta , i da li mogu tražiti zabranu susreta s njima( zadnje je ditetu baka rekla da ona ne bi ni išla kod tate da je na njeno misto i to danas ponovila isprid mene i diteta te nije dala da dite uđe u auto k meni dok me nije izvrijeđala pred njom -45 minuta). s obzirom na pravomoćnu presudu da li u takvom slučaju tribam pozvati policiju? od czss i nadzora nema ništa jer oni za to znaju pa ne reagiraju( tjedan dana se nije ni poštivala presuda pa sam ih zvao te im napisao dopis)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija