Jump to content

dsi 25.09.2010


akica5

Preporučene objave

Lijepi pozdrav svima!

 

Evo dobila sam rješenje za dsi 25.09.2010.Piše mi da polažem posebni dio iz upravnog područja opća uprava-ostali poslovi iz područja opće uprave i općih poslova.Nije mi sad baš jasno o čemu se radi pa molim nekoga ako je imao tako isto ili ako netko zna o čemu je riječ da mi se javi na mail akabasic@gmail.com ili ovdje na legalisu. inače sam sss administrativni referent. također molim ovu zadnju grupu da se javi s iskustvima a može i pitanjima koje su imali. unaprijed zahvalna!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

molim da me netko odgovori na ova pitanja:

1. osobna prava

2. politička prava

3. gospodarska prava

4. socijalna prava

5. kulturna prava

6. tko imenuje ministre

7. tko imenuje pročelnike i na temelju čega

8. tko imenuje predstojnike ureda

9. državne upravne organizacije, tko je na čelu koje i 3 primjera

10. dsi i zup povezanost

11. iz kojega ugvora proizlaze 4 slobode prava EU

12. tko može raspustiti župana

13. tko određuje mjesne odbore

14. tko odlučuje o broju općina i gradova, promjena naziva

15. razlika namješrenika i državnog službenika

16. razlike plaće državnih službenika i javnih službenika

17. lisabonski ugovor

 

hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vezano uz poglavlja, sva su otvorena, dakle nema neotvorenih da ne bi bilo zabune, ukupno ih ima 35,o 2 tehnička se ne pregovara. Trenutno su ispregovarana i privremeno zatvorena 22 što zanči da su u tijeku pregovori o 11 poglavlja. Onima koji ne idu na ispit u 9 mjesecu preporučam da prate vijesti vezane uz pregovore jer bi se uskoro trebalo zatvoriti poglavlje ekologije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bok ljudi!

dajte vi sretnici koji ste položili ispit nama jadnima koje to čeka opišite kako to sve skupa izgleda.da li baš svaki odgovor koji ti ispitivač iz određene cjeline postavi moraš znati za prolaz ili ne? ako šutiš kad ti postave pitanje da li ti postave podpitanje da te navedu ili ne?da li ti hoće pomoći?a što se tiče pismenog na usmenom iz pismenog da li te pitaju to što si pisao ili još nešto drugo? pomagajteeeeeeeeeee!frka.javite se vi koji idete sutra kad položite da nam prenesete iskustva i da nas malo ohrabrite(nadam se).pozdrav i unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bok svima! konačno je prošao i taj dan.položenooooo!!!!!

Kao prvo da vam kažem da smo dobili ekipu ispitivača fenomenalnu.imali smo sreće, iako je bilo dosta komisija jer nas je bilo puno.pošto je i meni legalis puno pomogao željela bi i ja pomoći drugima.ako bilo tko treba skiptu za opći dio neka mi se javi na mail akabasic@gmail.com Da vam sad opet ne ponavljam ista pitanja kao i drugi, uglavnom su to pitanja ista kao što kruže na legalisu.ništa novo. Da vam kažem, nemorate strepiti i bojati se jer i oni su od krvi i mesa i razumiju vaš strah. neće vas namjerno sigurno rušiti,ali nešto ipak morate naučiti.kod mene u grupi jedna je cura pala, zup ali stvarno nije baš osnovne stvari znala jer je učila po staroj skripti u kojoj je i stari zup. najvažnije vam je učiti po dobroj i točnoj literaturi. ja sam zadnje dane isčitavala zakone i to mi se pokazalo ok a do tada sam učila po skripti.eto to je to ako imate bilo kakvih pitanja slobodno se javite na mail. sretno svima!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija