Jump to content

Prodaja unikata


ciklomen

Preporučene objave

Pozdrav!

Javljam se za pomoć u vezi prodaje malih umjetnina i unikatnih suvenira. Kolegica i ja izrađujemo unikatne plastike i voljeli bi ih prodavati na ulici. Oboje imamo pravo na autorske ugovore, stime da je ona i članica udruženja slobodnih umjetnika hrvatske i zakonski se vodi kao slobodni umjetnik. Na koji bi način mi mogli prodavati naša djela na ulici? Dali je moguće dobiti dozvolu za neki tip mobilnog štanda (kolica) za prodaju s obzirom da nemamo obrt niti udrugu? I zadnje pitanje, možemo li prodavati preko tipiziranih kraćih autorskih ugovora, uzimati novce i sami ih uplaćivati na žiro račun? puno hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo tako.

 

Budući da ste napisali da je Vaša kolegica članica udruge slobodnih umjetnika, kao takva ima pravo podnijeti zahtjev da joj se doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje plaćaju iz sredstava proračuna RH,ukoliko to pravo već ne ostvaruje (Nar.nov.br.110/96).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija