Jump to content

smanjenje mirovina!


trapavi

Preporučene objave

Gledam današnje postove ali nisam primjetio da se netko dosada javio, pa ću ja biti prvi:

- danas sjela mirovina na tekući i to uvećana za onaj krizni porez koji je ukinut (2%), ali mi istovremeno nije uzeto 10%,

pa me interesira da li to vrijedi od slijedećeg mjeseca ili možda ipak ima veze to što imam kumuliranu mirovinu (40%rat,60% civilna). Ak je tak, to bi možda značilo da će bez 10% ostati, nažalost, samo oni koji imaju 100% rat...

Ili su tete u mirovinskom nekaj fulale... :kavica::misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo Vam odgovor prenesen iz novina:

28. svibanj 2010.

Sabor usvojio zakon o smanjenju povlaštenih mirovina

 

Hrvatski sabor donio je danas zakon kojim su za deset posto smanjene mirovine ostvarene po posebnim propisima o mirovinskom osiguranju ako su veće od 3.500 kuna.

 

Zakon o smanjenju mirovina određenih, odnosno ostvarenih po posebnim propisima o mirovinskom osiguranju na snagu će stupiti 1. srpnja, pa će korisnici takvih mirovina prve smanjene mirovine dobiti u kolovozu. Smanjenje se neće odnositi na mirovine 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida i rudara iz ugljenokopa Tupljak, kao ni na mirovine radnika profesionalno izloženih azbestu.

 

Manje mirovine od sadašnjih dobit će oko 90 tisuća korisnika, a zakon će provesti Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) bez donošenja dodatnih rješenja. Primjenom toga zakona vlada planira u ovogodišnjem državnom proračunu uštedjeti 250 milijuna kuna, u proračunu za 2011. godinu 610 milijuna, a 2012. 620 milijuna kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

diksi je napisao:

Evo Vam odgovor prenesen iz novina:

Smanjenje se neće odnositi na mirovine rudara iz ugljenokopa Tupljak, kao ni na mirovine radnika profesionalno izloženih azbestu.

 

 

Evo očiglednog kršenja Ustava RH.

 

Ovim se zakonom radi razlika između profesionalno oboljelih od azbesta i onih koji su profesionalno oboljeli radeći za državu kao policajci ili vojnici. Jednima se se smanjuje mirovina dok drugima ne.

 

Čista diskriminacija osoba koje se nalaze u invalidskim mirovinama a kojima je oboljenje zbog kojega i jesu proglašene radno nesposobnim i polsane u mirovine priznato kao posljedica obavljnja njihovih poslova .

 

Pravna država, pa će se pravica potražiti na Ustavnom sudu !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako zakon kaže povlaštene onda bi se trebalo i tog držat vlada pa kad a ne nas djelit branitelje i rudare i azbestare jer ako je povlaštena onda je povlaštena i onom od 1100 i onom od 10000 kuna pa će se opet sutra sitit da nije ovo što sad se uzima uredu pa će se vraćat ka što se vraćalo penzinerima što se im uzelo pa će tako bit i sad jer nismo u zakonu svi isti žao mi je sto me neće zakinit jer bi mi mirovina bila veća pozdrav iz vrapča

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija