Jump to content

Statrus Hrvatskog Branitelja


Tomcat

Preporučene objave

Imam jedno pitanje koje će možda nekima biti smiješno. Zanima me pošto jesam u registru hrvatskih branitelja i to 14 mjeseci Borbena jedinica, da li ja sa tim dokumentom mogu dokazati taj status, ili taj dokument moram negdje podići. Da li ja uopće imam pravo na to, jer sam sada čitao da se to sve trebalo napraviti do listopada prošle godine. Pošto u kolektivnom ugovoru moje firme postoji član gdje osoba koja ima Status Hrvatskog Branitelja sa preko 20 god. staže ne može biti otpuštena, trebao bi taj dokument za to dokazivanje. Usput jednog dana i za besplatnu sahranu, na koji više ne znam da li također imam pravo. Gdje se taj dokument ili potvrda može podići, ako na nju imam pravo. Hvala unaprije na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tomcat je napisao:

Gdje se taj dokument ili potvrda može podići, ako na nju imam pravo. Hvala unaprije na odgovoru.

 

To je potvrda i izdaje je MUP ili MORH - ovisi gdje ste bili tijekom rata.

 

Ako ste bili pripadnik MUP-a , potvrdu vam izdaje nadležna PU u kojoj ste bili tijekom rata.

 

A ako ste bili pripadnik HV-a onda vam to izdaje MORH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tomcat je napisao:

Zanima me pošto jesam u registru hrvatskih branitelja i to 14 mjeseci Borbena jedinica, da li ja sa tim dokumentom mogu dokazati taj status, ili taj dokument moram negdje podići. Da li ja uopće imam pravo na to, jer sam sada čitao da se to sve trebalo napraviti do listopada prošle godine. (...) Gdje se taj dokument ili potvrda može podići, ako na nju imam pravo. Hvala unaprije na odgovoru.

 

Ukoliko imate iskaznicu hrvatskog branitelja iz DR, koju su trebali dobiti sve osobe upisane u jedinstveni registar HB iz DR, ona vam je ona dovoljan dokaz da imate navedeni status.

Međutim, ukoliko navedenu iskaznicu niste dobili ili firma traži odgovarajući dokumenat, onda pravac u Odsjek za poslove obrane (bivši Ured za obranu) nadležan po mjestu vašeg prebivališta i tražite potvrdu o statusu hrvatskog branitelja.

Ako ste zavedeni u registru, kako ste naveli, to ne bi trebao biti problem.

 

Tomcat je napisao:

Usput jednog dana i za besplatnu sahranu, na koji više ne znam da li također imam pravo.

 

Ovdje imate odgovor:

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503328224&forum=33&post_id=177877#forumpost177877

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala ti morski vuče na tvojoj pomoći korisnicima ovoga foruma,zaista si dobro potkovan znanjem o pravima hrvatskih branitelja ali što se tiče iskaznica hrvatskih branitelja tu nažalost nisi u pravu.Jedino onaj tko je tiskao te famozne iskaznice imao je od toga i te kake koristi jer oko 500000 komada i uz minimalnu zaradu po komadu to je ogromna zarada.Osobno nisam od nikoga čuo da mu je ta iskaznica ikada i za išta vrijedila.Pozdrav tebi vuče i svim istinskim braniteljima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morskywuk nije nista krivo napisao da bi bio u krivu niti ja pisem da bi nekog stitio.Iskaznica hrvatskog branitelja je sluzbena isprava no moram se potpuno slozit sa tobom kolega Bucimir.Stvarno ni ja nisam cuo da je ona nekom nesto koristila.Mozda nas netko demantira.Ja kad nesto obavljam,uvijek ju nosim sa sobom u strahu da ce me mozda netko traziti nju,no nitko me nikad nije trazio.Kod nas se na svemu mora zaraditi i jos razne provizije isplatiti pa se moralo tako i na iskaznici.Iskaznica je potekla od izrade jedinstvenog registra hrvatskih branitelja a posto u tom registru ima svega i svacega tako je i sa iskaznicama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija