Jump to content

katastar neposteno smanjio zemlju


larisa941

Preporučene objave

JA sam suvlasnica parcele sa 10 osoba i tek sada sam doznala da je jedan suvlasnik BEZ POTPISA SVIH SUVLASNIKA

TAJNO SMANJIO NASU PARCELU???

 

1- Kako KATASTAR moze uknjiziti zemlju BEZ POTPISA SVIH SUVLASNIKA I KOME SE MOGU OBRATITI DA SE TO ODMA ISPRAVI?

 

2- Tko drzi DOKUMENTE NA TEMELJU KOJIH SU SE OVI METRI SMANJILI??

 

Molim vas odgovorite mi, Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je došlo do promjene površine neke čestice, onda je to provedeno putem elaborata- parcelacijskog ili geodetskog, ili u nekom drugom postupku (npr. usklađenje, ispravak, možda nova izmjera (navodim samo primjere)).

 

u svakom slučaju, obratite se nadležnom kat. uredu i tražite odgovor.

Molbi priložite posjednovni list (kopiju) gdje je vidljiva "stara površina" i izvadak na kojem je vidljivo novo stanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, poslao samo pitanje na KATASTAR, ali nece da mi p0kazu ZAHTJEV OD JEDNOG SUVLASNIKA KOJI JE IZA NASIH LEDJA UZEO SEBI METRI ILEGALNO?

 

Katastar sluzbenici SU JAKO BEZOBRAZNI I NECE DA NAM POMOGNU? Ovako Hrvatska nikad necu uc u EU, jer KATASTAR STALNO UKNJIZAVA OSOBE ILEGALNO BEZ POTPISA OD SVIH SUVLASNIKA? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Katastarski ured je ispostava Državne geodetske uprave, i probleme vam može praviti samo pojedinac a ne "katastar". No, vi nemate posla s pojedincem nego s državnim tijelom.

 

Obratite se Državnoj geodetskoj upravi, objasnite problem tj. da je izvršena izmjena bez dostavljanja odgovarajućeg rješenja na koje biste se mogli žaliti i navedite da vam uskraćuju dokumente na koje imate pravo (na pristojan način; galamom o Evropskoj uniji nećete ništa postići), priložite stari i novi katastarski izvadak, kopiju svog dopisa područnom uredu.

 

Ako imate dokaze i sigurni ste da se radi o nepoštenom poslu odnosno otimačini, možete podnijeti i kaznenu prijavu, ali s tim treba biti oprezan - ako se pokaže da je neosnovana, mogu tužiti vas.

 

Ne mora pomoći niti to, ali je vjerojatnije da će pomoći to nego čekanje na Evropsku uniju.

 

Usput, u katastru nisu upisani vlasnici nego posjednici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, sta se tice "EU" to je meni Zagrebacko Ministarstvo za Zemljiste odgovorilo ovako ; 'HRVATSKOJ JE U INTERESU ISPRAVITI SVE GRESKE DA BI MOGLI UCI U EU, VASA POMOC I PRIGOVORI SU NAM VAZNI", radi toga sam to spomenula

ali ste vi krivo shvatili>Takodjer morate shvatiti da Katastar ima drske sluzbenike

 

Hvala na pomoci nadam se da ce mi taj GEODETSKI URED pomoc?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne postoji Ministarstvo za zemljište, pa vam ništa i nije odgovorilo.

 

Neću (a pogotovo ne moram) shvatiti da katastar ima drske službenike tako dugo dok ih je većina tamo prema meni pristojna i profesionalna (a imao sam problema (i) s katastrom). Shvatit ću da ima drskih i nestručnih pojedinaca kao i drugdje, a kojima se nažalost kod nas ne može ništa.

 

Ništa u vezi s EU nisam krivo shvatio. Radije vi razmislite kakvo je to "ministarstvo za zemljište" koje vam kaže da su im upozorenja o pogreškama u katastru i postupanju važna zbog ulaska u Evropsku uniju, a ne zbog odgovornosti prema građanima i poreznim obveznicima ove države koji ih plaćaju.

 

A ako ste se već obratili "ministarstvu za zemljište" koje ima respekt prema EU u čemu je još onda problem?

 

Usput: iako su činovnici dužni biti pristojni i pomoći stranci, prirodno se očekuje i od stranke da pokuša na jasan i pristojan način izložiti što hoće. Vaše nerazumijevanje osnovnih pojmova i organizacije državnih tijela, pa čak niti njihovih naziva, vam sigurno u tome ne pomaže. Primjer: ja sam vam napisao da se obratite Državnoj geodetskoj upravi, a vi se namjeravate obratiti geodetskom uredu što je nešto sasvim drugo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam 75god gospodja koja zivi u Njemacku i nisam upoznata sa tacnim imenima Hrv companija,i ne svidja mi se

vas UNPROFESIONAL TON DRSKOG ODGOVORA, gdje me ismijavate posto neznam tacna imena HRV USTANOVA??

 

Mi sta zivimo van Hrv nemozemo znat tacna imena, glavno je da ZNAMO STA PITAMO u forume i vi samo to trebate PRISTOJNO odgovoriti, i mozete nam na pristojan

nacin reci "IMENA COMPANIJA" a ne na ovaj drski nacin/

 

, Molim vas NEMOJTE MI VISE ODGOVARATI JER MI JE ISPOD CASTI PRICATI SA OSOBAMA STO ISMIJAVAJU LJUDE STO NEZNAJU TACNA IMENA NEKIH HRV COMPANY??? :-?:palacdolje::zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga @larisa941, sa žaljenjem čitam kao forumaš ovaj Vaš zadnji post (pa i prethodne) u kojima se obraćate jednom aktivnom i vrlo korektnom forumašu na način na koji ste mu se obratili. Kao

1. trebate znati da upotreba velikih slova na internetu znači viku i deranje na ili prema nekome, a Vi očito niti to ne znate (oprostivo)

2. ni ja nisam razumjela kakvo je to "Ministarstvo za zemljište" o kojem ste pisali, pa sam pretpostavljala i nagađala isto kao i uvaženi forumaš

3. vrlo jednostavno i uljuđeno Vam je ukazao da trebate ipak makar poznavati točna imena i osnovne nazive državnih institucija (jer nijedno ministarstvo ili koja druga državna instiucija nije nikakva company) što se Vi očito niste potrudili niti saznati niti ovdje u postovima pojasniti

4. moje osobno mišljenje i dojam nakon čitanja jeste da Vi ipak "ne znate" što pitate ili najmanje to niste jasno obrazložili, pretpostavljam zato što ste 75god gospođa koja živi u Njemačku, pa ne vladate dobro hrvatskim jezikom

5. ovdje na forumu jedni drugima pokušavamo odgovarati, davati savjete, čitati jedni druge i sve je na osnovi dobre volje, pa tako i odgovor koji Vam je dao uvaženi forumaš a "nije trebao" u kojem nigdje ne čitam "unprofesional ton drskog odgovora, gdje Vas ismijava". Naprotiv, upućuje Vas i skreće pažnju da "ipak trebate znati osnovne pojmove i organizacije državnih tijela" itd.

6. inače, još Vam želim skrenuti pažnju da tražite savjet na hrvatskom forumu gdje je u upotrebi hrvatski jezik, a u vezi s pravnim pitanjima po hrvatskom zakonodavstvu

7. kako ste Vi, uvažena gđo, stanovnica EU, još ste od "katastra" dobili i primjeren odgovor, jer morate znati da mi stanovnici Hrvatske, često ne možemo niti toliko čuti. A o drskosti i sramoti od pojedinaca u institucijama mi ipak najviše znamo

8. na kraju, bih Vam savjetovala, obzirom na sve što ste doživjeli u vezi s Vašim problemom, da se ipak obratite i iznesete sve te činjenice u EU, jer, očigledno Hrvatska po Vama tamo ne pripada, pa zato zatražite pomoć EU

 

Nadam se da niste i moj odgovor shvatili kao "unprofesional i drzak" jer ja Vam samo "ljudski" odgovaram kao apsolutni laik i s problemima mnogo većim od Vaših i meni teško da može pomoći EU, za razliku od Vas.

 

Lijepi pozdrav

od logika

 

:place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija