Jump to content

Ograda


azzie83

Preporučene objave

Moja zemljišna čestica graniči sa česticom na kojoj se nalazi neboder u čijem se prizemlju nalazi dječji vrtić. Konkretno moja čestica graniči sa nekom vrstom parka ispred zgrade, štoviše izlaz na taj park ima vrtić. S obzirom da postoji visinska razlika između dviju čestica (park je na višoj razini) planiram postaviti ogradu. Park ispred vrtića je opasan kamenim zidom visine 70 cm od kote parka dok je razlika u visini između kote parka i moga terena na nekim dijelovima i do 2m. Koje su mi opcije? Iskreno pomalo mi je čudno da grad koji je "vlasnik" vrtića nije ranio napravio ogradu s obzirom da se ipak djeca igraju u tom parku i da postoji visinska razlika. Da li da pišem gradu pa da podijelimo troškove ili što? Imam li uopće kakve argumente?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Visina ograde na međi sa susjednim parcelama propisana je važećim prostornim planom za to područje. Općenito se dozvoljava visina od 1,20 m do 2,0 m. U ovom slučaju govorimo o ogradi s punim zidom i za njih nije potrebna dozvola. Ukoliko radite ograde od iznad navedene visine, za to Vam je potrebna dozvola. Ograde prema susjednim građevnim česticama postavljaju se u pravilu s unutrašnje strane međe i izgrađuje ju vlasnik građevne čestice. Općenito, vrijedi pravilo je da ograde prema susjedima mogu biti više od onih prema javnim površinama.

 

izvor:http://limun.hr/main.aspx?id=348353

 

ja bih ovdje dodala, da sam negdje čitala da je posebno navedena visina za "pune" ograde (npr bet. zid), a za "zelene" (živice) je dozvoljena i veća visina.

Svakako krenite najprije od Grada, jer oni donose prostorne planove

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija