Jump to content

Upis vlasništva


ksd

Preporučene objave

Roditelji ne mogu dobiti vlasnički list za stan koji su kupili u Malom Lošinju, jer u kupoprodajnom ugovoru nije kao predmet kupoprodaje navedeno i dvorište, koje čini nedjeljivu cjelinu sa stanom.

Dvorište koje čini cjelinu s navedenim stanom u potpunosti koristi bivši vlasnik koji posjeduje drugi stan u istoj zgradi. Kako dvorište nije navedeno u Ugovoru kao predmet kupoprodaje, pretpostavljam da ono ni u kojem slučaju ne može biti vlasništvo roditelja.

Nažalost, administracija u gruntovnici Malog Lošinja radi toliko sporo, da su roditelji unatoč požurnicama tek nakon 3 godine dobili negativan odgovor o upisu vlasništva, s obrazloženjem odbijenice.

Kako bi situacija bila još zamršenija, kupoprodaji je posredovao posrednik agencije koja nije ostavila nikakav pismeni trag o svome poslu, čak niti o primljenoj proviziji za taj posao.

 

Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Ako je netko dobro upoznat sa trenutnim stanjem u zem. knjigama?

Kupio bih kuću koja je u z.k. oranica, i ima građ.dozvolu za prizemlje a sagrađeno je i podkrovlje. Dali ću nakom kupnje moći ostvariti prenos vlasništva prije nego se obavi legalizacija i koliko je to rizičan posao. Naime čuo sam da bi takav ugovor bio ništavan?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija