Jump to content

preslik sa klauzulom pravomoćnosti


artus

Preporučene objave

morskywuk je napisao:

Preslik može ovjeriti javni bilježnik, ali je jednostavnije da odete sa originalom i preslikom kod tijela koje vam treba otisnuti klauzulu pravomoćnosti pa će vam oni ovjeriti i presliku (besplatno).

 

Pod uvjetom da naleti na "nenormalnog" službenika jer su nažalost toliki birokrati da je sasvim uobičajeno (čitaj normalno) ljude vozati od ureda do ureda, a kao da uživaju kad nekoga šalju javnom bilježniku. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, no rado bi Vas zamolio za još jedan komentar budući da u pitanju nisam bio dovoljno precizan. Dokument o kojemu je riječ star je 24 godine. U slučaju da se ne pronađe u arhivi ( koja je pravni slijednik institucije iz prošlog sistema ), što mi je činiti.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

artus je napisao:

Dokument o kojemu je riječ star je 24 godine. U slučaju da se ne pronađe u arhivi ( koja je pravni slijednik institucije iz prošlog sistema ), što mi je činiti.?

 

Vi imate original i tu prestaje vaš dio posla.

Pravni slijednik tijela koje je izdalo dokument o kojem je riječ treba utvrditi dan s kojim je isti postao pravomoćan. Kako će to učiniti (uvidom u spis ili rekonstrukcijom istog ako ga nema) njihov je problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na Vašim odgovorima kojima ste mi zaista puno pomogli, i ako mi dozvolite još jedno pitanje. Dali je zakonodavac predvidio u kojem vremenskom roku mora utvrditi čičenjično stanje (izvornika u arhivi ),i ako ne pronađe izvornik kako dalje, budući da mi je vrijeme za predaju tog dokumenta pri kraju. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija