Jump to content

Žalba na drugostupanjsko rješenje MIO


phr2

Preporučene objave

Bok dećki.

Možda ovo što ču vas zamoliti ,već negdje piše na ovom forumu ali nisam uspio naći,naime radi se o slijedećem .

Jedan sam od onih genijalaca koji su u borbi za egzistencijom prekasno (po njihovom )predali papire za RVI.

Priznata mi je bolest koja je nastala kao posljedica domovinskog rata i sto posto bolovanje temeljem toga,priznat mi je i ratni put ali nakon toga sve ide nizbrdo.

Pošto sam policajac odmah mi je oduzeto ovlaštenje i sve što ide uz to i ispada da nemam pravo na liječenje i bolovanje, po brzom postupku poslan sam na invalidsku komisiju nakon koje sam dobio nekakvo čudno riješenje 10 posto ozljeda na radu i 90 posto bolest,na koje sam se žalio.E sad pošto mi se više isplati biti na 100 posto bolovanja nego u profesionalnoj invalidskoj mirovini , pitam nekog ako zna ,da li se mogu žaliti na odluku drugostupanjske komisije i pritom ostati na MUP-ovim jaslama i dali mogu tražiti obnovu postupka za invalidnost te tako još ostati na bolovanju dok ne vidim kaj mi je sa RVI, jer je taj dio priće na upravnom sudu.

I onda me pitaju ;pa šta ste čekali do sad ; a ja pitam sve njih; ko bi mi hranio obitelj,dok se ja borim sa vjetrenjačama;.Možda država?

Pozdrav svim braniteljima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

phr2 je napisao:

Bok dećki.

pitam nekog ako zna ,da li se mogu žaliti na odluku drugostupanjske komisije i pritom ostati na MUP-ovim jaslama i dali mogu tražiti obnovu postupka za invalidnost te tako još ostati na bolovanju dok ne vidim kaj mi je sa RVI, jer je taj dio priće na upravnom sudu.

I onda me pitaju ;pa šta ste čekali do sad ; a ja pitam sve njih; ko bi mi hranio obitelj,dok se ja borim sa vjetrenjačama;.Možda država?

Pozdrav svim braniteljima.

 

Pogledajte što vam piše u rješenje, ako vam piše da žalba ne odgađa izvršenje rješenja to bi značilo da i ako se žalite idete u mirovinu - tj. postupa se po tom rješenju koje ste dobili.

 

Ako se namjeravate žaliti , žalite se ali opet u rješenju pogledajte rok u kojem imate pravo podnjeti žalbu ( mislim da je 15 dana od uručenja rješenja ). Nemojte da vam prođe rok, onda od žalbe ništa.

 

A to što ste općenito napisali , to je već stara prića. I ja sam radio u policiji i kada sam odlazio na bolovanje kolege su me sa podsmjehom ogovarale, a šta ako izgubiš ovlaštenja, šta češ onda ? Nemoj se zaje.... i tako dalje...

 

Nisam se obazirao na njihove priče i jednostavno sam otišao na bolobvanje jer više nisam mogao izdržati na poslu, prekrižio sam sve i posao i ovlaštenje i sve, bilo mi je bitno samo da se maknem s posla jer bi eksplodirao ko atomaska. Nije me bilo briga hoću li ostati bez ovlaštenja i što ako ostanem bez ovlaštenja i posla i mirovine, jednostavno nisam tako razmišljao - razmišljao sam samo kako da se smirim i saberem.

Tada još nisam imao priznat status HRVI-a, niti sam znao šta i kako me čeka i šta će biti.

 

A evo danas nakon 5 godina od zadnjeg radnog dana , a nakon 10 godina od početka liječenja od PTSP-a ( 5 godina sam se liječio a ujedno i radio dok sam mogao ), riješio sam status HRVI-a ( po drugi puta privremeno ) i u mirovini sam sa priznatim zvanjem višeg policijskog inspektora.

 

Hoću reći - sve je bilo i ispalo spontano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,naravno kolega da se možeš žaliti na riješenje o invalidnosti,a ako ono ne prođe postoji upravni sud.I dalje možeš ostati na bolovanju 100 posto,a ako te doktor ili doktorica skinu sa bolovanju po članu 97.zakona o policiji,ako ti je bolest priznata kao posljedica sudjelovanja u ratu imaš pravo 3 godine primati plaču svoga radnoga mjesta na kome si radio,odnosno do pravomočnoga riješenja o mirovini,a najdulje do 3 godine,a mislim da ako se nakon te ti godine ne riješi možeš i dalje ostati na plači po zakonu o radu dok se ne riješi tvoj predmet na upravnome sudu naravno ako češ biti nezadovoljan riješenjem i podnijeti upravnu tužbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jednim dijelom dobro si i prošao. Ja sam isto bio policajac. Dobio invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti (PTSP) bez HRVI, 20/80, a pravo na 100% bolovanje nisam dobio. Apsurdna situacija ti je kod mene. sve papire imam i komisije i revizije da je bolest iz rata, a HZZO mi ne odobrava 100% bolovanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija