Jump to content

Prijava boravišta za podstanare u ¨nedovršenoj zgradi¨


sklerozan

Preporučene objave

Poštovani, trebao bih pomoć oko vrlo zapetljane situacije.

 

2000. godine moj je otac odlučio kupiti stan u Zagrebu. Zgrada je bila u izgradnji, te je sklopljen predugovor u kupnji stana. S vremenom je investitor probijao sve rokove za završetak zgrade, te smo svi stanari odlučili ući u svoje stanove koji su bili na pola završeni. Investitor je na kraju propao i zgrada nikada nije ni završena do kraja (npr. nije uopće uveden plin). Ugovor nikada nije sklopljen. Uspjeli smo prijaviti sve režije na svoje ime (struja, voda, komunalije, smeće, plaća se pričuva (preko nje se pokušava završiti zgrada)).

Kako sam završio studij, preselio se dalje, ostao nam je stan za iznajmljivanje. Uselili bi se podstanari u stan, i htjeli bi da im prijavim boravište/prebivalište. Da li ja mogu prijaviti njih u taj stan, i koja je procedura, obzirom da imam samo predugovor.

Samo da napomenem da sam se ja jedne godine uspio za sebe prijaviti boravište i procedura je bila takva da sam u mup-u morao pisati zamolbu za prijavu boravišta, gdje sam ukratko opisao kakva je situacija, te mi je za par dana došla policija na vrata provjeriti da li sam na toj adresi, te poštom poslali potvrdu o boravištu. Da li bih mogao i te podstanare prijaviti na isti način?

 

Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Probaj za početak sa ovim; http://www.mup.hr/92.aspx

 

a na kraju ako je tebi prošlo sa tom zamolbom nema razloga da i njih ne prijaviš, posebno ako se pozoveš na tu praksu tvog slučaja.

 

Za policiju je važno da zna gdje osoba stvarno boravi i iz tog razloga dolaze u obilazak stana.

 

Problem se moze javiti ako netko počne tražiti, dali taj objekt ima svu propisanu građevinsku dokumentaciju i dozvole, kao Uporabna, Građevinska i sl...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podstanare možete prijaviti bez problema ako imate osobnu na toj adresi.

 

Napisati izjavu ili ugovor o najmu na šalteru u policiji.

 

Ako teta počne režati znači da traži bombonjeru, imajte jednu u rezervi.

 

Policija nije ovlaštena nekom odbiti prijavu prebivališta ili boravišta, već je ovlaštena samo o tome voditi evidenciju.

 

Radi se o lošem zakonu kojeg svatko razvlači po svome, a ne mijenja se jer nered odgovara onom tko organizira autobuse birača na izbore.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je investitor propao, a zgrada nedovršena, onda vjerojatno nema uporabnu dozvolu. Takva zgrada ne smije se koristiti, a sada se više ne može niti uknjižiti. Kazne su velike.

 

Institucije će 'zažmiriti' ako takve stanove koriste vlasnici, i ako nitko ne prijavi. Ali ako iznajmljujete, moglo bi biti problema.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija