Jump to content

Nasljedstvo iza preminulog brata


robertinho

Preporučene objave

Molio bih pomoć/mišljenje vezano na slijedeći problem moje bake:

 

Baka je imala brata koji je preminuo prije 10 godina, a prije mjesec dana umrla je i bratova žena. S obzirom da nisu imali zajedničke djece, osim što je žena preminulog brata imala sina iz prvog braka (kojeg bakin brat nikada nije posvojio, barem koliko mi znamo!!!), da li moja baka ima bilo kakvo pravo na nasljedstvo ili na nužni dio? Čudno mi je što sam provjeravao na gruntovnici vlasnički list za bratovu kuću i ustanovio sam da još uvijek piše da je brat upisan u 1/2 vlasništva (iako je preminuo prije 10 godina!!!) uz njegovu sada već pokojnu ženu, koja je upisana također sa 1/2 vlasništva. U vlasničkom listu nema evidentiranih nikakvih tereta niti zabilježbi. Nije li to malo čudno?

 

Nakon smrti brata baka je bila pozvana na ostavinsku raspravu, te koliko se sjeća nije dobila nakon toga nikakvo sudsko rješenje, pa samim tim nije bila upoznata sa detaljima ostavine po bratu. Jedino čega se sjeća je da je sutkinja spominjala da je postojao nekakav ugovor između pokojnog brata i njegove žene (možda nekakav ugovor o doživotnom uzdržavanju op.a moje mišljenje!).

 

Dakle interesira nas, kako bi mogli doći do bilo kakvih informacija i/ili papira iz čega bi se mogla razumjeti gornja situacija? Da li se može uputiti kakva zamolba prema sudu ili gruntovnici? Treba li angažirati odvjetnika ili mislite da je sve uzalud?

 

Unaprijed zahvalan na bilo kakvim suvislim odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija