pravnica_st objavljeno: 30. rujan 2010. objavljeno: 30. rujan 2010. Kako se ne bavim kaznenim pravom, molim sve kolege/ice, koji se bave ili su se bavili ovom granom prava, da mi daju savjete kako napisati kaznenu presudu. Nemojte me samo uputiti na čl.455.ZKP-a, u slučaju donošenja osuđujuće presude i sl. Šta kad okrivljenik prizna krivnju? Da li samo odlučiti o kazni? Citiraj
pravnica_st odgovoreno: 3. listopad 2010. Autor odgovoreno: 3. listopad 2010. Dajte, molim Vas, bilo tko? Citiraj
Jackal odgovoreno: 3. listopad 2010. odgovoreno: 3. listopad 2010. pravnice, zar misliš da ti mogu dvije godine staža sažeti u jedan post. nažalost mogu ti jedino reći da naučiš ZKP, nabaviš primjerke presuda i čitaš ih. presuda ima uvod, izreku, obrazloženje, odluku o trošku i uputu o pravnom lijeku. iščitavaj presude dok ti to ne legnu pojrdine formulacije i izrazi i poslije samo slažeš te dijelove ovisno o vrsti presude. nažalost, ne mogu ti ovako puno pomoći. primjerke kaz. presuda imaš pod "Skripte po pitanjima 2010". Citiraj
pravnica_st odgovoreno: 4. listopad 2010. Autor odgovoreno: 4. listopad 2010. Znam, ne preostaje mi ništa drugo nego čitati i čitati presude... Hvala, kolega Jackal! Citiraj
Martinamm odgovoreno: 4. listopad 2010. odgovoreno: 4. listopad 2010. Pogledaj si Raspravni priručnik, autori su:Kos, Mrčela i Tripalo...nisam osobno još imala u rukama...ali, to nam je sudac Kos preporučio za kaznene presude Citiraj
pravnica_st odgovoreno: 5. listopad 2010. Autor odgovoreno: 5. listopad 2010. Hvala kolegice na savjetu! Citiraj
seka25 odgovoreno: 8. studeni 2010. odgovoreno: 8. studeni 2010. Ne znam točno pod koju temu da stavim ovo pitanje, pa se nadam da se nećete ljutiti i ako sam pogriješila. Muči me jedno pitanje - što ako sudac zaboravi oduzeti predmete? Citiraj
Mony odgovoreno: 20. studeni 2010. odgovoreno: 20. studeni 2010. Sudac mora oduzeti predmet, jer je to bitna povreda odredaba ZKP-a. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.