Jump to content

Opomena pred tužbu - kleveta


Ana12345

Preporučene objave

Molim savjet. Prijateljica je dobila od jednog odvjetničkog ureda opomenu pred tužbu za klevetu, od osobe s kojom uopće ne komunicira, ni putem sms-a, ni maila, niti ima ikakvog kontakta s njom. Smije li ta osoba poslati tu opomenu preko odvjetničkog ureda, s obzirom da nema nikakve dokaze za klevetu, već njena mašta i očito previše slobodnog vremena su razlog tome? Prijateljica je u šoku i ne zna kako da se postavi prema tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obratite se u odvjetnički ured iz kojeg je ponikla opomena.

U svakoj opomeni piše kojim putem da se očitujete o opomeni, da li telefonski ili pismeno. Najčešće je to u roku od od 8 dana. Ukoliko je taj rok prošao a niste se obratili na adresu odvjetničkog ureda, pokušajte to učiniti što prije ako već tužbu nisu poslali na sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U opomeni ne piše ništa o očitovanju, niti se spominje ikakav rok. To sve izgleda nekako poluamaterski napisano. Čak nije ni poslano preporučeno, već običnom poštom. Teoretski, oni ne znaju je li to uopće stiglo. Ona se ne želi s njima prepucavati, niti odgovarati na to, jednostavno bi to sve ignorirala, ali opet ne zna, što ako dođe do tužbe? Možda bi bilo pametnije imati nekakav papir gdje piše da ona sve te optužbe odbacuje kao neosnovane???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija