Jump to content

rješavanje statusa hrvi


stop_off

Preporučene objave

branitelji koji smo zakasnili sa rješavanjem HRVI, a zakasnio sam jer su mi u policiji prijetili otkazom, sad, pošto sam zbog ptsp-a otišao u mirovinu imam malu mirovinu jer nemam rvi....ajmo neka nam to sad riješe....okupljanjem u zagrebu, prosvjedima itd...ako treba uzet pušku opet...jer živimo u i sami vidite kakovoj državi...mene su još tražili novac i veli mi čovjek bit će ti rješen omjer rat-mir kakav hočeš....onda šta je to...kakva je to država

okupimo se na ovom postu branitelji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stop_off je napisao:

branitelji koji smo zakasnili sa rješavanjem HRVI, a zakasnio sam jer su mi u policiji prijetili otkazom,

 

Neće biti baš tako.

 

Pišem ovo iz osobnog iskustva. I sam sam radio u policiji od 93 godine sa 18 godina nakon srednje policijske akademije. Počeo sam u sektoru spec. policije, kasnije 99 prešao u krim pa 02 u graničnu pa 04 u temeljnu i 2007 su me umirovili.

 

Naime od 2000 godine se službeno liječim od PTSP-a, tada još pod nazivom PTSD.

 

Od 2000 do 2007 sam u više navrata otvarao dugotrajna bolovanja od po 3 mjeseci do godine dana i nitko mi nikada nije zaprijetio otkazom. Samo na znanje u istom periodu radio sam u dvije PU u DBK i ZG.

Nikada, ama baš nikada nisam od bilo koga dobio bilo kakvu prijetnju pred otkaz a poradi moga liječenja i bolovanja.

 

2005 sam predao zahtjev za priznavanjem statusa HRVI-a na osnovu PTSP-a , što je rješeno .

 

To što neki kolege nisu željeli ići na liječenje ili za istim liječenjem nisu imali potrebe i potsmijavali su mi se iza leđa da sam lud i da ću ostati bez ovlašenja pa ću biti portir na ulazu, to je drugi par rukava. Svi oni kada sam otišao u mirovinu su ostali sa upitnikom nad glavom kako je to moguće , pa su i sami krenuli istim putem ali prekasno - barem što se tiće ostvarenja statusa HRVI-a na osnovu oboljenja od PTSP-a.

 

Nisam razmišljao kao oni i kalkulirao što će biti ako ostanem bez ovlaštenja u mup-u, da li ću ostvraiti pravo na mirovinu ili ću ostati bez posla. Jednostavno o tome nisam razmišljao i bilo mi je samo bitno da više ne radim posao policajca jer sam osječao da ču puknuti ali u doslovnom smislu te rijeći.

 

Zato nemojte pisati da vam je netko prijetio otkazom , priznajte sami sebi zašto niste na vrijeme podnjeli zahtjev a ne izmišljati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa kompa blago tebi,samo to mogu reči inače moj je suprug od 1.7.1991,bio dragovoljac da bi kasnije prešao u specijalnu policiju do pedkraj 1994 bio u specijalnoj.nakon ko zna koje akcije malo je "puko"otišao na lječenje i nakon 3.mj.kad je nosio doznaku i izašao iz bolnice doćekali su ga kao "hajde se ti razduži pa na biro" i onako pod svim tim ljekovima i na prepad on ih je i poslušao pa se mogao slikat.nije mogao ni na skrb dok ga nisu opet prihvatili iz njegove bivše brigade,a poslje skrbi niko ga neče zaposliti jer u z.kartonu sve piše tako da je radio fizičke poslove. molim te nemoj sve ocjenjivat prema svom iskustvu. :moli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa tko je dao zahtjev za RVI taj je i bio svjestan da će u šarengradsku, ne razumijem kaj se htjelo reći s tim.

Ako sam RVI logično je da odem na kontrolni pregled i da me se proglasi sposobnim ili nesposobnim za daljnju službu.

Ako sam invalid onda baš i nisam za posao a ako jesam za radit onda nisam invalid ne kužim u čemu je kvaka, ja sam durao dok god sam mogao i kad više nije išlo otišao sam u mirovinu, jeste da je to bilo nakon 31.12.2005 tako da mogu zaboraviti RVI temeljem PTSP-a , ali kao pripadnik SJP od 91 ionako sam probušen (doduše ne znam niti jednog SJP 91 sa prve crte da nema nešto u sebi, makar samo geler), ali mi nije padalo na pamet odlazit dok sam mogao raditi niti raditi kad sam vidio da više ne mogu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vjerojatno da imaš zdravstvenih problema ali budi sretan da si u mirovini takovo razmišljanje kao tvoje to potvrđuje ipak u radnom odnosu nebi mogao funkcionirati normalno mogao bi napraviti samo glupost svojim bolesnim postupcima tvoja je sreća što si mlad uz ljekove koje uzimaš? moraš neke stvari svojom vlastitom voljom i upornošću prevladati ne odma pozivati na okupljanje i oružje mora ti biti jasno da u policiji više nemožeš funkcionirati iskoristi preostalu radnu energiju u nešto što možeš raditi mnogo je i težih slučajeva :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Fighter3GBR je napisao:

Pa fino si ti to izmudrovo nema šta.

Došo 93 god i nakon 7 godina rada ti puko hmmm.

Jadno, jadno, zato nam i je tak kak je u državi. :-?

 

Fighter3GBR , ćuj pročitaj post malo bolje službeno se liječim od 2000 a već od 1997 mi nije bilo dobro. Kužiš ?

 

Radio sam od 1993 u specijalnoj jedinici policije do 1999, kasnije nastavio raditi u mup-u do 2007, kada su me umirovili sa časničkim činom satnika i statusom rvi-a od 30 % i 32 godine života, nakon nekog vremena mirovina je došla do 4100 kn i to profesionalna nesposobnost za rad, nije nešto ali krpam nekako.

 

A to da li sam puko ili ne to nisam napisao, nego sam napisao da bi bio pukao da sam ostao raditi u policiji.

 

Tebi bi savjetovao da se okreneš sebi i svojim problemima i da počistiš prvo u svom dvorištu i ispred svojih vrata. Ko si ti uopče da daješ svoj sud , a to da je jadno to si u pravu. Da nisi možda neki ogorčeni umirovljeni bivši djelatnik HV-a sa mirovinom ne većom od 2300 kn, pa si sada ljubomoran na sve sa većom mirovinom . Ha, ćuj znaš kako se kaže sve po zaslugama.

 

Pravi si nema šta, Rambo, znam dosta takvih kao ti .

Samo ja, ja, ja i ja i nitko drugi ne valja...Da si u ratu bio dovoljan samo ti ( ako si uopće i bio u ratu ) onda ja ne bi bio potreban i danas bi bio o.k i radio svoj posao za koji sam se školovao i u kojem sam od 89 godine, kao polaznik srednje škole unutarnjih poslova u ZG-u - kada mi je bilo 14 godina a nakon završene osnovne škole.

 

A ne bi danas bio u mirovini, kužiš ili ne kužiš ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija