Jump to content

poziv na sud,razvod


sinek

Preporučene objave

molim vas, dobio sam poziv na sud,žena se oče rastati,tamo nema zahtjev za sporazumni razvod več odma tužba za razvod i rješenje suda djete se meni dodjeluje,ona če plačati mjesečno uzdržavanje,a ja nek platim sudke troškove inače je njezina egzistencija ugrožena,molim vas dali to ide odma tako,bez da neko popriča dali se može brak spasit,pokušaj,jer tu je i malodobno djete i bolesno,dal mogu ikako probati dobiti posredovanje ili sam več osuđen da si ne mogu pomoči

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uputit će vas na posredovanje odmah na prvom ročištu i prije dovršetka nema nastavka na sudu.

Samo, ako se nadate postupku rada sa bračnim drugovima na rješavanju i uklanjanju problema, tim putem (koji je obavezan dio) zapravo nema nekog izgleda za takvo što. Korisniji bi bilo obiteljsko savjetovanje i terapijski rad sa oboje, ali bi to oboje trebali i poželjeti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ste, sudeći prema napisanom, dobili tužbu radi razvoda braka, u kojoj je, pri samom kraju podneska, napisan prijedlog Vaše supruge odnosno što Vaša supruga traži, kakvu bi odluku/presudu sud trebao donijeti.

Prema ovdje iznesenom, ona ne želi skrbništvo nad djetetom, pristaje plaćati 'alimentaciju', a zahtjev za naknadu troškova je uobičajena stavka jer zadovoljava uvjete za oslobođenje od troškova postupka, koje vjerovatno i Vi zadovoljavate.

Na prvom ročištu sud će Vas uputiti na posredovanje kako je napisano u postu iznad, radi dogovora oko skrbi nad djetetom, plaćanja uzdržavanja, posjeta i dr.. Inače se stranke obično spore oko toga tko će dobiti dijete, ako se Vi slažete s njezinim prijedlogom o skrbištvu, dakle da dijete pripadne Vama, pretpostavljam da bi ovaj dio mogao proći relativno lakše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne brkati pojmove "skrb" i "skrbništvo" :no-no:: na papiru jesu slični, ali u stvarnome se životu značajno razlikuju.

 

bivšu suprugu nitko neće pitati želi li ili ne želi skrbništvo nad djetetom, niti se ona može izjasniti da ga ne želi: može samo predložiti da se dijete dodjeli Vama na zajednički život i brigu, a skrbništvo će i dalje biti zajedničko, dakle obveze i prava ćete i nadalje imati jednake, bez obzira što će dijete najvjerojatnije živjeti s Vama.

 

i još nešto: dijete se u postupku razvoda ne "dobiva" poput gripe, niti će poput predmeta "pripasti" onom roditelju kod kojeg će nastaviti živjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija