jurajJ objavljeno: 6. studeni 2010. objavljeno: 6. studeni 2010. poštovanje, imam par pitanja o otvaranju slobodnog obrta, ja sam ugostitelj-konobar zaposlen i sad bi otvorio obrt za pružanje jednostavnih ug. usluga u kiosku, klupi, šatoru, kolicima, a ostao bi raditi na svom radnom mjestu. obrt bi radio cjele god. što u sezoni na moru, a ostatak na širem djelu zagreba. radili bi ja i žena. -dal mogu otvoriti i registrirati takav obrt -dal smijem raditi na raznim područjima hr -dal moram izdavati račune za svoje usluge, čuo sam da netreba za jedan dio-klupa, kolica -obrt ne bi bio u sustavu pdv,dal mi se priznaju računi od goriva, i kupljenog inventara za posao -dal ima kakav zakon na koji treba obratiti pozornost Citiraj
ultra odgovoreno: 7. studeni 2010. odgovoreno: 7. studeni 2010. Poštovani, - smijete otvoriti navedenu vrstu obrta ukoliko s poslodavcem niste potpisali zabranu tržišnog natjecanja (znači, zabranu obavljanja djelatnosti poslodavca) a navedena zabrana je od strane poslodavca upisana u ugovoru o radu,kolektivnom ugovoru ili pravilniku. - da, smijete raditi na svim područjima RH - ne, za trgovinu na malo na klupama,štandovima,kioscima... nije propisana obveza izdavanja računa - računi za gorivo priznaju se ukoliko imate automobil u dugotrajnoj imovini obrta, računi za inventar priznaju se kao izdaci obrta,ili ulaze u dugotrajnu imovinu (ako im je neto vrijednost veća od 3.500 kn) - u poslovanju Vam treba poznavanje mnogih zakona:zakon o ugostiteljstvu,o trgovini,zakon o porezu na dohodak,opći porezni zakon, zakon o obrtu... Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.