Jump to content

obrt-više vezanih djelatnosti


hemza

Preporučene objave

Ja sam završio struku za preciznog mehaničara-uredska tehnika.Svjestan sam da je potpuno neisplativo otvarati obrt za tu struku jer to više doslovno i ne postoji.Dugo vremena razmišljam o otvaranju obrta u kojem bi servisirao male kućanske aparate,ručne alate,kosilice i ostale stvari koje se mogu naći u kući i oko kuće.Znam da su to vezana zanimanja i za sve njih bi trebao polagati majstorski ispit.Pitanje je dal se može otvoriti obrt a da nemoram polagati hrpu majstorskih ispita.Ja sam inače invalidna osoba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, možete otvoriti takav obrt ali tada morate uposliti stručnu osobu.

Bez obzira na zapošljavanje stručne osobe, Vi ste također u obvezi položiti majstorski ispit u određenom roku (ne znam točno koliki je rok za navedenu djelatnost ali u principu se uvijek radi o 2-5 godina).

 

Majstorski ispit nije nikakav bauk, vjerujte mi, prošla sam masu takvih ispita sa svojim klijentima u raznim djelatnostima, i mogu Vam reći da su svi na razini osnovnoškolskog obrazovanja.

 

Otiđite do najbliže obrtničke komore gdje će Vam sve potanko objasniti a obzirom da ste invalid, postoji mogućnost sufinanciranja plaćanja obuke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija