Jump to content

ptsp i vozačka


gegan

Preporučene objave

Imam prijatelja koji je instruktor u auto školi,

rekao mi je da već ima dosta slučajeva gdje ljude s PTSP-om šalju na te preglede,

Navodno je riječ o direktivama i pritisku EU,te će se pogotovo ulaskom u EU sve to morati raščistiti i još više intenzivirati.

Svi će morati na te preglede.

Nema nikakva logike niti pravnog temelja da duševni bolesnici

imaju vozačke dozvole,pogotovo koji imaju kronično oboljenje koje podrazumjeva stalno korištenje lijekova psihofarmatika.

 

Vozač mora biti tjelesno i duševno sposoban za upravljanje vozilom,te ne smije biti pod djelovanjem lijekova koje se podrazumjeva kod takvih bolesnika.

To piše i u Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa,samo se do sada nije posvećivala tolika pažnja tome.

Tj zbog politike se prešutno prelazilo preko tih odredbi.

To više neće ići jer EU sve prati i ocjenjuje i ako s e ne budemo pridržavali zakona nećemo moći u EU.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gegan je napisao:

Dobio sam poziv od MUP-a na izvanredni lječnički pregled.Posjedujem B;C;E kat a isto tako imam dijagnozu F 43.1 šta mogu očekivat na lječničkom pregledu i usput jel zna neko koliko košta.Napominjem da nisam nikada bio profesionalac vozač.

 

Poštovani kolega i kolege!

 

Moje osobno mišljenje!

Temeljem gore navedenog znači oduzimanje vozačke dozvole svim osobama koje boluju od PTSP-a, posljedica rata,a prema Zakonu o hrvatskim braniteljima.(osobno ,trajno 30%rat 70% van rata)

Slažem se kolege! Star sam 53 god.vozačku posjedujem od 1982.bez ijednog prekršaja i nezgode u životu.Stvarno mi je dosta volana i automobila,osobito temeljem donošenja Zakona o SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA.Zakon je dobar i treba ga još postrožit...

Dajem dobrovoljno svoju vozačku dozvolu A,B,kateg.+ traktori i radni strojevi po rješenju nadležnih koji su smislili takovu opciju,pretpostavljam Zakona....

...Ali ovim putem molim kompetentna tijela koji su donijeli ili će donijeti takovu odluku da mi temeljem riješenja o oduzimanju vozačke dozvole nađu "VOZAČA SA VOZILOM" koji će me vozit na preglede liječnićke,vozit u trgovinu radi kupnje osnovnih životnih potreba i vozit na ispunjavanje osnovnih životnih potreba.( posjeta dijeci,kultura,kazalište

rodbina itd..da sad ne nabrajam što sve po zakonu pripada jednom HRVI i građaninu RH)

 

A za gore navedenog kolegu kojeg sam citirao mislim da se najvjerojatnije radi o učestalim prekršajima ili o prekršaju u prometu za koje dajem opravdanu ocjenu ako si ugrozio sigurnost prometa ili nešto još gore...

Pozdrav! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,nadovezujem se na temu,normalno je da se izvrši izvanredni liječnički pregled,ako osoba osim B ima i kategorije C i dalje,a sama šifra F 43.1 govori PTSP-,stres,a ne duševno oboljenje,to je razlika jer niko nije hvala Bogu šizofreničar sa tom šifrom i ako osoba ide na put normalno je da neče uzimati lijekove koji se ne smiju piti prije vožnje,a i jasno je da na žalost ti lijekovi i tako ne pomažu već samo i to ponekad ublažuju tegobe.Htio sam se samo nadovezati na neka tumačenja što znači tjelesno i duševno sposoban.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da se i ja nadovežem još jednom jer sam o ovome već pisao.od 2006 u mirovini opća 50-50, dvo,ptsp nisam mogao dobiti rješenje o mirovini dok mi nisu skinuli sve kategorije uključujući i B koju sam dobio privremeno na 2 godine i sada je obnavljam svako 2 god.vidite da je to krenulo i prije.pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija