Jump to content

legalizacija stranih isprava


pretor

Preporučene objave

Ako je riječ o priznavanju visokoškolske diplome radi nastavka školovanja u RH - priznavanje provode visoka učilišta i ne priznaju uvjerenja, već mora baš biti diploma. Evo link za Sveučilište u Zagrebu s uputama http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/dokumenti/akademski_ured/Dokumentacija_za_akademsko_priznavanje.pdf

 

Ako je riječ o priznavanju u svrhu zapošljavanja (stručno priznavanje) koje priznavanje onda provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje-Nacionalni ENIC/NARIC ured informacije se mogu naći na njihovoj stranici http://www.azvo.hr/hr/postupak-strunog-priznavanja, predlažem bolje nazvati.

 

Inače, prema zakonu prema kojem se provode ta priznavanja (Zakon o priznavanju inozmenih obrazovnih kvalifikacija) inozemnom obrazovnom kvalifikacijom smatra se formalni naziv za određenu razinu odnosno stupanj stečenih znanja, vještina i kompetencija koji se dokazuje inozemnom školskom svjedodžbom, diplomom i drugom javnom ispravom koje izdaje nadležna ustanova. Dakle, dokazivati bi se moglo i uvjerenjem i potvrdama nadležne ustanove s javnim ovlastima. I dalje u tekstu se govori "isprava kojom se dokazuje..." Ne traži se baš diploma kao diploma.

 

Ipak, najbolje nazvati i pitati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potrebna je isključivo diploma tj. ovjereni preslik. Uvjerenja i ostalo ne uzimaju u obzir. Tako je bilo u mom slučaju.

 

"1. Izvornik ili ovjerena preslika inozemne visokoškolske kvalifikacije čije se priznavanje traži (potvrde i uvjerenja ne uvažavamo)"

 

http://www.azvo.hr/hr/upute-za-pokretanje-postupka-strunog-priznavanja-ivk

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija