Jump to content

Vratit alimentaciju oduzetu ovrhom???


sana79

Preporučene objave

Bivši muž me tužio da sam mu dužna alimentaciju i sjeli su mi na plaču 50 posto bez ikakvih dokaza i 9 mj mi oduzimali 50posto plače.

Radi se o periodu od odluke općinskog suda na koju sam ja uložila žalbu na koju se čekalo 11mj dok županijski nije odbio moju žalbu i odluka je postala pravomoćna...a to je da djete živi kod oca a ja plačam alimentaciju.

Međutim u tih 11 mjeseci djete je živjelo pola mjesecaa kod mene a pola kod njega točnije na tjedne...tjedan kod mene i tjedan kod njega a tako je bilo i prije odluke općinskog suda koji je za svoju odluku i sam rekao da nemoramo niko nikom ništa plačati pod zaostatke jer smo oboje jednako skrbili za dijete i samo za to snosili svoje troškove.

Međutim za tih 11mj bivši me je tužio da sam mu dužna alimentaciju iako je dijete živjelo pola pola i iako sam mu ja jednako kupovala i skrbila se za dijete kao i on...

Sud je neznavši da je dijete tako živjelo sjeo mi ovrhom na plaču 50 posto i oduzeo mi ukupno 19200kn...

Sad sam ja bivšeg tužila da je ovrha bla nedopuštena i tražim sav novac natrag jer je dijete živjelo pola pola i svaki smo sami snosili troškove za njega i smatram da mu nisam dužna alimentaciju.

Moja odvjetnica kaže da će mi sto posto morat vratit sve novce ali mene je strah...izgubila sam dijete...opalio me za te novce...strah me da će išta doći na moju stranu.

Na prvom ročištu smo objasnili sudkinji za koji period je on mene tužio za alimentaciju i on je tvrdio da dijete nije tak živjelo pa smo tražili svjedoke i oni su to htjeli zaustaviti ali je sudkinja zakazala ročište sa svjedocima...

Sad ćekamo taj ishod..

Što će biti nakon toga???

Imam li zaista šanse da mi se vrate ti novci???

 

I zanima me...

ja sam djete izgubila zbog trenutno neadekvatnih stambenih uvjeta koji su se ove godine promjenili.

Živim sa dečkom na katu kuće i djete ima svoju sobu kod mene...namjeravamo se druge god vjenčati i možda sam i trudna ali ja bi željela da djete živi sa nama a i on naravno...jer smatramo da bi to bilo bolje za njega.

Zanima me imam li ikakve šanse sa tim uvijetima vratiti dijete tj tražiti skrbništvo iako je dijete tamo već krenulo u prvi razred i tamo ima svoju sobu i živi s ocem i bakom i dedom.

Ima li šanse da mi ga vrate?

Može li mi bti u korist i onaj proces za alimentaciju ako mi vrate novce jer smatram da je bivši time samo dokazao kako mu je stalo samo do novaca a ne i do djeteta.

MOLIM ZA SAVJET?????

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pricekajte mirno rociste sa svjedocima. Slusajte svoju odvjetnicu jer Vam dobro savjetuje.

Sto se tice zivota s djetetom. Moguce je dokazati da su se u međuvremenu kod Vas poboljsali uvjeti zivota te su nestale okolnosti koje su sprecavale zivot djeteta s Vama. No, uvijek postoji pitanje je li to bila jedina prepreka djetetovom zivotu kod Vas, je li sad u interesu djeteta da mjenja okolinu zbog skole itd. Ako proces za povrat alimentacije zavrsi u Vasu korist to nece puno utjecati na dokazivanje poboljsavanja uvjeta zivota kod Vas ali Vas odvjetnik tu cinjenicu moze iskoristiti kako bi napomenuo da ste se i prije dobro brinuli od djetetu s obzirom na polovicu vremena koje je mjesecno provodilo kod Vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da...znam da moram sačekati ishod saslušanja svedoka...ali imam li zaista šanse s obzirom na prirodu mog slučaja da će mi se vrstiti ti novci?

Ja sam tada živjela u podstanarstvu i bila kruha gladna,zadužila se i još vraćam dugove...dok se gospodin inatio i na kraju sve dobio...i djete i novac...

 

A toga sam se i bojala da će biti važno što je tamo već krenuo u školu,mjenjanje okoline i bla,bla...

Ali o njemu se tamo nedovoljno brinu...

Tamo je on njima gazda a ne oni njemu i ništa ih ne sluša jer nad njim niko nema autoritet...

Bojim se da će to dijete biti problem kad poraste...jer oni već sad neznaju s njim izić na kraj...

Ja to sve želim promjeniti time da dođe živjeti k meni...

Meni je u rješenju pisalo da se dijete dodjeljuje ocu zbog privremeno neadekvatnih stambenih uvijeta majke ali da smo oboje podobni skrbnici i oboje usmjereni na dijete...

Ujedno,zanima me...

Ja živim sa partnerom i možda sam trudna..Vjerojatno ćemo se druge god vjenčati i imati dijete.Koliko to dobro ili loše može utjecati na traženje skrbništva???

S tim da napomenem da moj sin obožava mog sadašnjeg partnera i da se odlično slažu....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija