Jump to content

subjektivni ili objektivni rok?


jabuka

Preporučene objave

Koja je razlika između subjektivnog i objektivnog roka? Naime u zakonu piše da je subjektivni rok za tužbu radi smetanja posjeda mjesec dana a objektivni 1 godina. Znači li to ako sam propustila subjektivni rok da za mene važi objektivni rok iako sam saznala za novonastale okolnosti dok je još važio objektivni rok? Naime u tužbi sam fulala objektivni rok za samo 1 dan!!! Jer ako je bitan objektivni rok čemu onda spominjanje subjektivnog roka u zakonu i kompliciranje cijele stvari?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ufff, možda i nisam fulala rok jer sam za počinitelja saznala par dana kasnije od smetnje posjeda pa me sad zanima dali tih 30 dana subjektivnog roka ide od saznanja smetnje ili od saznanja počinitelja? Malo sam googlala ali tu činjenicu nikako nisam mogla naći..

Molim vas za brzi odgovor. Puno hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To sada znam. Ali je problem što sam za poćinitelja saznala par dana nakon što sam saznala za smetanje posjeda. Sad me zanima dali teče 30 dana od kada sam saznala za smetanje posjeda (u tom slučaju sam fulala rok) ili 30 dana otkada znam tko je bio počinitelj (u tom slučaju nisam fulala rok)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija