upsy objavljeno: 17. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 17. prosinac 2010. Ljudi molim vas za savjet! Moj suprug je suvlasnik kuće u kojoj živimo, u vlasništvu idealne polovine sa svojim bratom-mojim šogorom. Šogor ne stanuje na našoj adresi zadnjih šest godina, iako je do prije cca dva mjeseca bio službeno prijavljen na našoj adresi (nismo u baš dobrim odnosima tako da ne znam detalje). Obzirom da je prilično nestašan u prometu, na našu adresu godinama dolaze kazne i sudski pozivi koje suprug i ja odbijamo preuzeti. Sad su počela stizati rješenja o ovrsi pa smo malo zabrinuti. Pitanje: - kako se dokazuje vlasništvo nad imovinom (tipa tv, komp, hi fi i sl...)? - da li postoji praksa takve vrste ovrha ili se prije sjeda na osobni dohodak? - da li se na sudu priznaju svjedoci tipa susjedi koji mogu posvjedočiti da čovjek ne živi već godinama na ovoj adresi... Dragi Lastane, šta da radim? Hvala unaprijed! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Brain32 odgovoreno: 17. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 17. prosinac 2010. Preuzmite rješenje u ovrsi jer će u suprotnom isto završiti na oglasnoj ploči suda i protekom roka postati pravomoćno. Da bi sprječili automatsku pravomoćnost bolje je preuzeti rješenje pa podnijeti prigovor. S tim da ako su vam već stizala rješenja o ovrsi mislim da bi vam bilo dobro zaletiti se do suda pa pogledati da niste već na oglasnoj... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.