Kiko55 objavljeno: 18. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 18. prosinac 2010. Supruga (stranac s privremenim boravkom od 4 godine u RH) mi podnaša već peti zahtjev za PB u svrhu braka. Mene zanima, zašto se ne može dobiti borakav na dvije godine??? Mislim da je zakon o strancima sasvim jasan, članak 59. Članak 59. Odobrenje za privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji izdaje se na rok do jedne godine, odnosno do isteka roka važenja odobrenja privremenog boravka stranca s kojim se traži spajanje obitelji. Strancu koji je prethodno imao neprekidno odobren privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji u trajanju od najmanje dvije godine, privremeni boravak u istu svrhu može se odobriti s rokom važenja do dvije godine, odnosno do isteka roka važenja odobrenja privremenog boravka stranca s kojim se traži spajanje obitelji Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Kiko55 odgovoreno: 19. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2010. Važno mi je. Može li mi tko od Vas odgovoriti. Da li je ovaj članak iz zakona o strancima jasan ili ne? Zahvaljujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Eli30 odgovoreno: 19. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2010. o pravu ne znam mnogo, ali mi upada u oci kako u ovom clanku pise "MOZE SE odobriti"... Znaci, izgleda da se MOZE, ali da se NE MORA, ako ovo pravo shvacam... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Emina odgovoreno: 19. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2010. Bas smo neki dan o tome raspravljali...bas tako, MOZE a NE MORA... Moj slucaj 2005. odobren stalni krajem godine,2009. dobila na 2 godine... Moguće da ovisi o sluzbenici jer su neke stvari ostavljene njima da odluce , o vašem/našem osobnom ponašanju...oni mogu odluciti Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Kiko55 odgovoreno: 20. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2010. Emina je napisao: Bas smo neki dan o tome raspravljali...bas tako, MOZE a NE MORA... Moj slucaj 2005. odobren stalni krajem godine,2009. dobila na 2 godine... Moguće da ovisi o sluzbenici jer su neke stvari ostavljene njima da odluce , o vašem/našem osobnom ponašanju...oni mogu odluciti Kako stalni na dve godine. Pa on se dobiva na pet godina, ne? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Emina odgovoreno: 26. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 26. prosinac 2010. Ispričavam se, greška, privremeni na dvije godine....sad imam uvijet za stalni, punih 5godine privremenog boravka. Prikupljam dokumente Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Kiko55 odgovoreno: 2. siječanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2011. Itko, da zna materiju? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Kiko55 odgovoreno: 6. siječanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 6. siječanj 2011. u nadi..... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lepyludy odgovoreno: 20. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 20. siječanj 2011. Čudi me da niste dobili privremeni na dvije godine s obzirom da je jedan od supružnika HR državljanin. Moja žena je dobila privremeni na dvije godine. Ja naravno imam državljanstvo. Sad joj ističe peta godina i zatražit ćemo stalni boravak, ali dok je stalni u postupuku dobije se privremeni. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Kiko55 odgovoreno: 29. siječanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 29. siječanj 2011. lepyludy je napisao: Čudi me da niste dobili privremeni na dvije godine s obzirom da je jedan od supružnika HR državljanin. Moja žena je dobila privremeni na dvije godine. Ja naravno imam državljanstvo. Sad joj ističe peta godina i zatražit ćemo stalni boravak, ali dok je stalni u postupuku dobije se privremeni. Gdje ste u kojem gradu? U Zagrebu to nigdje nije bio slučaj Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
SandyDamjano odgovoreno: 16. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 16. ožujak 2011. Može se dobiti na dvije godine. Samo se mora tražiti, odn. naglasiti da tražite na 2. Ja sam tražila, službenica mi je rekla da to baš nije uobičajeno i zašto to tražim jer nitko nije do sada dobio, rekla sam da imam sve uvjete i na kraju dobila. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nikoleta odgovoreno: 20. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 20. ožujak 2011. Može se odobriti privremeni boravak na 2 godine, baš onako kako i piše u navedenom članku Zakona o strancima. Naravno, privremeni boravak morate zatražiti za razdoblje od 2 godine, važenje Vaše putovnice mora biti 3 mjeseca duže od isteka razdoblja na koje se odobrava privremeni boravak i morate ispunjavati sve ostale uvjete za odobrenje privremenog boravka. Naime, morate dokazati da imate sigurano stanovanje, osigurana sredstva za uzdržavanje, zdravstveno osiguranje u Hrvatskoj,podmirene sve obveze s osnove zdravstvenog osiguranja do sada, ne smijete imati neplaćenih novčanih kazni u Hrvatskoj i to je uglavnom sve. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.